Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Alnatura

Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia

125 g
BIO
2 399 Ft 19 192 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Németország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia

Ehhez a snackhez az aromás pisztáciát héjában pörkölik, és tengeri sóval ízesítik. Az Alnatura pisztácia egy klasszikus, organikus minőségű snack.

A pörkölt és sózott pisztácia héjától megszabadítva remek ízű saláta- és pestoalapanyagként, valamint finom pékárukban és desszertekben is.

Felhasználás - Mandulás-citromos torta pisztáciával

Elkészítési idő
30 perc + 55 perc sütési idő + 2 óra hűtési idő

Hozzávalók
egy 24 cm átmérőjű tortaformához (12 db szelet)

  • 150 g Alnatura BIO Búzaliszt (405 típusú)
  • 150 g Alnatura BIO Őrőlt mandula
  • 200 g Alnatura BIO Nyers nádcukor
  • 6 tojás
  • 130 g teavaj
  • 1 csipet Alnatura tengeri só
  • 3 citrom
  • 200 ml Alnatura BIO tejszínhab
  • 70 g Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia

Elkészítés

  1. Készítsd elő a tortalapot. A lisztet, a mandulát, 40 g cukrot, 1 tojást, 120 g hideg vajat és a tengeri sót gyúrd sima tésztává. Ezután hűtsd le 30 percig.
  2. Készítsd elő a tölteléket. Reszeld le a cirtom héját, a lereszelt citromhéjat tedd félre, majd facsard ki a citromot. Lassan melegítsd fel a citromlevet, a tejszínt és 160 g cukrot egy serpenyőben, közepes lángon (ne forrald!), amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyd kihűlni, amíg a tortalapot sütöd.
  3. Süsd meg a tortalapot. A légkeveréses sütőt melegítsd elő 160°C-ra. Kend ki a tortaformát a maradék vajjal. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsd ki kb. 4 mm vastagra, tedd a tortaformába, simítsd el kézzel, és formázz 3 cm magas peremet. Süsd 15 percig.
  4. Vedd le a sütő hőmérsékletét 120°C-ra. Az edényből szitán paszírozd át a citromos masszát, és add hozzá a citromhéjat. Egyenként add hozzá a maradék 5 tojást, és habverővel vagy kézi mixerrel dolgozd össze. A citromos keveréket kend a tortalapra, és süsd további 40 percig a tortát.
  5. Közben a pisztáciáról vedd le a héját, vágd durvára, és szórd a kihűlt tortára.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Pisztácia97.4 %
Tengeri só2.6 %

Tápérték: 100 g

Energia2573 kJ/622 kCal
Zsír52 g
amelyből telített zsírsavak6.1 g
Szénhidrát12 g
amelyből cukor3.1 g
Fehérje21 g
1.2 g
Élelmi rost11 g

Allergének

Diófélék
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szójabab
Tej
Zeller
Mustár
Szezámmag
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.