
Alnatura
Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia
125 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia
Ehhez a snackhez az aromás pisztáciát héjában pörkölik, és tengeri sóval ízesítik. Az Alnatura pisztácia egy klasszikus, organikus minőségű snack.
A pörkölt és sózott pisztácia héjától megszabadítva remek ízű saláta- és pestoalapanyagként, valamint finom pékárukban és desszertekben is.
Felhasználás - Mandulás-citromos torta pisztáciával
Elkészítési idő
30 perc + 55 perc sütési idő + 2 óra hűtési idő
Hozzávalók
egy 24 cm átmérőjű tortaformához (12 db szelet)
- 150 g Alnatura BIO Búzaliszt (405 típusú)
- 150 g Alnatura BIO Őrőlt mandula
- 200 g Alnatura BIO Nyers nádcukor
- 6 tojás
- 130 g teavaj
- 1 csipet Alnatura tengeri só
- 3 citrom
- 200 ml Alnatura BIO tejszínhab
- 70 g Alnatura BIO Pörkölt, sózott pisztácia
Elkészítés
- Készítsd elő a tortalapot. A lisztet, a mandulát, 40 g cukrot, 1 tojást, 120 g hideg vajat és a tengeri sót gyúrd sima tésztává. Ezután hűtsd le 30 percig.
- Készítsd elő a tölteléket. Reszeld le a cirtom héját, a lereszelt citromhéjat tedd félre, majd facsard ki a citromot. Lassan melegítsd fel a citromlevet, a tejszínt és 160 g cukrot egy serpenyőben, közepes lángon (ne forrald!), amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyd kihűlni, amíg a tortalapot sütöd.
- Süsd meg a tortalapot. A légkeveréses sütőt melegítsd elő 160°C-ra. Kend ki a tortaformát a maradék vajjal. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsd ki kb. 4 mm vastagra, tedd a tortaformába, simítsd el kézzel, és formázz 3 cm magas peremet. Süsd 15 percig.
- Vedd le a sütő hőmérsékletét 120°C-ra. Az edényből szitán paszírozd át a citromos masszát, és add hozzá a citromhéjat. Egyenként add hozzá a maradék 5 tojást, és habverővel vagy kézi mixerrel dolgozd össze. A citromos keveréket kend a tortalapra, és süsd további 40 percig a tortát.
- Közben a pisztáciáról vedd le a héját, vágd durvára, és szórd a kihűlt tortára.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Pisztácia | 97.4 % |
Tengeri só | 2.6 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 2573 kJ/622 kCal |
Zsír | 52 g |
amelyből telített zsírsavak | 6.1 g |
Szénhidrát | 12 g |
amelyből cukor | 3.1 g |
Fehérje | 21 g |
Só | 1.2 g |
Élelmi rost | 11 g |
Allergének
Diófélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Földimogyoró |
Szójabab |
Tej |
Zeller |
Mustár |
Szezámmag |