
Alnatura
Alnatura BIO Őrölt ceyloni fahéj
50 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura BIO Őrölt ceyloni fahéj
Ezt a fahéjat a ceyloni fahéjfáról nyerik, ezért különösen finom, aromás-édes fajta. Az Alnatura őrölt ceyloni fahéj biogazdálkodásból származik, és finomítja az édes pékárukat és desszerteket, az almás rétest vagy a rizspudingot, és fűszeres-édes jegyet kölcsönöz a keleti ételeknek.
Termékinformáció
- Bio minőség
- Száz százalékban ceyloni fahéjfáról
- Különösen finom, aromás-édes fahéjas ízű
- Édes pékárukhoz és desszertekhez, kompóthoz, rizspudinghoz és édes palacsintához
Felhasználás - Almás-fahéjas csigák
Elkészítési idő
20 perc + 30 perc pihentetés + 30 perc sütési idő
Hozzávalók
12 darabhoz
- 250 ml Alnatura BIO vaníliás rizs ital + 1 evőkanál a kenéshez
- 500 g Alnatura BIO tönkölybúzaliszt (630 típusú) + 2 evőkanál a nyújtáshoz
- 1 csomag Alnatura BIO száraz élesztő
- 150 g Alnatura BIO kristályosított répacukor
- 140 g Alnatura BIO margarin (lágy)
- 2 fanyar alma
- 2 teáskanál Alnatura BIO őrölt ceyloni fahéj
Elkészítés
- Készítsd elő a kelt tésztát, és hagyd pihenni. A rizsitalt melegítsd langyosra, és tedd egy keverőtálba. Add hozzá a lisztet, az élesztőt, 50 g cukrot és 100 g margarint, majd kézzel vagy a kézi mixer tésztakampójával dagaszd 10 percig, hogy sima tésztát kapj. Takard le és 30 percig keleszd meleg helyen.
- Készítsd el az almás tölteléket. Az almát mosd meg, a magházát távolítsd el és vágd apró kockákra. Tedd egy kis serpenyőbe 30 g cukorral. Párold 5 percig, majd rövid ideig hagyd hűlni.
- Nyújtsd ki és töltsd meg a tésztát. A munkafelületet szórd meg egy kis liszttel. Nyújtsd ki a tésztát a sodrófával 40 x 60 cm-es téglalappá. Kend meg 40 g margarinnal, keverj el 70 g cukrot a fahéjjal, majd egyenletesen szórd rá a margarinra. Az almás tölteléket öntsd a fahéjas-cukros keverékre.
- Formázz csigákat. A tésztalapot az alsó, hosszú végétől szorosan tekerd fel, és éles késsel vágd 12 kb. 5 cm széles darabra. Helyezd a csigákat egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy egy tűzáló edénybe. Kend meg az egészet rizsitallal.
- Süsd meg csigákat. Az alsó-felső sütésű sütőt állítsd 180°C-ra, és helyezd a csigákat a még hideg sütőbe. Ez lehetővé teszi, hogy egy kicsit jobban megkeljenek a sütés közben. 30 perc alatt süsd aranybarnára.
Tipp
A tálaláshoz készíthetsz cukormázat a csigákhoz. A cukormázhoz porcukrot keverj el egy kevés citromlével és öntsd a csigák tetejére.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz, fénytől védett helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Ceyloni fahéj |
Tápérték: 100 g
Energia | 0 kJ/0 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Nyomokban tartalmazhat: |
Zeller |
Mustár |