
Alnatura
Alnatura BIO Fűszeres krém bazsalikommal, diófélékkel és sajttal Pesto Verde
120 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura BIO Fűszeres krém bazsalikommal, diófélékkel és sajttal Pesto Verde
A zöld pesto receptje Liguriából származik, ahol a bazsalikom illatos bokrokban nő. Tökéletes gyors tésztaszósz, de használható zöldséglevesek extra fűszerezéseként, mártogatós alapként és önmagában is kenyérre. Az Alnatura Pesto Verde összetevői – extra szűz olívaolaj, dió, kemény sajt és 25% bazsalikom – biogazdálkodásból származnak.
Felhasználás - Szalámis pizza karfiol alappal
Elkészítési idő
kb. 25 perc + kb. 30 perc sütési idő
Hozzávalók
2 db 22 cm átmérőjű pizzához:
- 1 karfiol (kb. 800 g)
- 300 g csicseriborsóliszt
- 2 teáskanál Alnatura BIO Sütőpor
- 2 teáskanál Alnatura Jódozott tengeri só, finomszemcsés
- 200 ml forró víz
- 8 evőkanál Alnatura BIO Extra szűz olívaolaj
- 500 g mini mozzarella
- 60 g rukkola
- 120 g Alnatura BIO Fűszeres krém bazsalikommal, diófélékkel és sajttal Pesto Verde (1 üveg)
- 80 g szalámi
Elkészítés
- A karfiolt mosd meg és darabold fel, vágd rózsáira, és aprítsd fel konyhai robotgépben, nagyjából rizsszem nagyságúra.
- Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet a sütőporral, sóval, forró vízzel és olajjal. Keverd bele az apróra vágott karfiolt, és szobahőmérsékleten letakarva 10 percig hagyd dagadni.
- A légkeveréses sütőt melegítsd elő 200°C-ra. A mozzarella golyókat vágd félbe, a rukkolát mosdd meg és rázd szárazra. Oszd el a tésztát 2 sütőpapírral bélelt tepsi között, és gyújts ki belőle 2 db ½ cm vastagságú, kb. 22 cm átmérőjű pizzát.
- Süsd elő kb. 22 percig a pizzákat a sütőben feltét nélkül. Ezután kend meg pestoval, a tetejére tedd a szalámit és a mozzarellát, és kb. 8 percig süsd . Rukkolával díszítve tálald.
Tipp
Pesto Verde helyett egy másik Alnatura Pesto-t is használhatsz. Húsmentes változathoz a pizza tetejére tehetsz szejtán szeleteket.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Felbontás után hűtve tárold, fedd le olajjal, és 5 napon belül használd fel.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Extra szűz olívaolaj | 37 % |
Diófélék és fenyőmag | 28 % |
Dió | |
Kesudió | |
Fenyőmag | |
Bazsalikom | 25 % |
Keménysajtok | 7 % |
Pecorino sajt | |
Parmezán | |
Tengeri só | |
Fokhagyma |
Tápérték: 100 g
Energia | 2510 kJ/609 kCal |
Zsír | 60 g |
amelyből telített zsírsavak | 11 g |
Szénhidrát | 8.1 g |
amelyből cukor | 2.8 g |
Fehérje | 7.8 g |
Só | 2.4 g |
Élelmi rost | 2.4 g |
Allergének
Tej |
Diófélék |