
Teleki
TELEKI Válogatás Villányi Derű Cuvée
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Teleki Válogatás Villányi Cuvée
Villányi Derű Cüvé négy kékszőlőnk laza szövésű, zamatos és gyümölcsös házasítása. A mediterrán klímájú villányi dűlők gyümölcse érett,tanninjai lesimultak,savai lendületesek. Könnyed bor, hétköznap estékre.
Csavarzáras, így könnyen megbonthatjuk akár egy tavaszi piknik vagy egy nyári grillezés során, de ügyeljünk, hogy jól behűtve fogyasszuk, 9–10°C-on. A grillezett falatok mellett, előtt és után jólesik belőle egy-egy pohárral.
Termelői információ
A pincészetet a magyar borászat megmentője, a híres szőlész, Teleki Zsigmond alapította 1881-ben, az ő öröksége ma is meghatározó a birtok távlati céljaiban és mindennapi életében egyaránt.
Villány leghosszabb pincerendszere húzódik a modern borászati üzem alatt, amelyben évente 2 millió bort palackoznak. A borvidék legnagyobb pincészeteként vannak területeik minden kiemelkedő minőséget adó dűlőben, terem gyümölcsük a legendás Kopár-dűlőben, az Ördögárok-, a Csillagvölgy- vagy a Jammertal-dűlőben is. Pincészetük jelenleg 370 hektár termőterülettel rendelkezik, amely 2020-ra közel 500 hektárra bővült.
A Teleki-hagyományok és a borvidék tradíciói mellett fontos számukra az innováció, így a múlt értékei és az emberi tudás mellett a modern berendezéseket is a minőség szolgálatába állítják a műholdas szőlőfigyelő-rendszertől a számítógép-vezérelte telepítésig.
Villány kivételes adottságai páratlan vörösborokat eredményeznek, a mediterrán klímának köszönhetően biztonsággal beérnek a bordeaux-i fajták – a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot –, de jól érzi magát a kékfrankos is. Kisebb mennyiségben szüretelik, de szeretik a syrah-t vagy az itthon kevéssé ismert petit verdot-t is. Villány hagyományos fajtája, a portugieser vörösborként és rozéként is készül, a pinot noir pedig hűvös eleganciájával nemcsak vörösboraik szépségét emeli, hanem palackos erjesztésű pezsgő alapanyagát is adja.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazó
Csányi Pincészet Zrt.
7773 Villány, Ady fasor 2.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/ kCal |
Zsír | g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |