

Gyermelyi
Gyermelyi Prémium 2 tojásos, durum Fusilli
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.
Leírás
Kialakítása és a bronzmatricás gyártásnak köszönhető érdesebb felülete miatt minden mártást magához tapaszt. Vastag mártásos ételek köreteként, de akár saláta alapjaként is kiválóan megállja a helyét.
Termékinformáció
Ajánljuk sok zöldséges, csicseriborsós fusillihez.
Hozzávalók
400 g Gyermelyi Prémium Fusilli, 4 szál zöldhagyma, 100 g cukkini, 100 g padlizsán, 100 g vegyes színes paprika, 100 g főtt csicseriborsó, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, 0,5 dl olaj, 100 g gomba, 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem, 400 g kockázott paradicsom konzerv, só, darált bors, ízlés szerint reszelt sajt.
Elkészítése
- A padlizsánt vágd kockákra, sózd meg és tedd félre 10 percre, majd itasd le. A cukkinit vágd félbe hosszában, kapard ki a magokat, majd szeleteld fel. A paprikákat vágd csíkokra, a zöldhagymát gorombára, a gombát vékonyabb cikkekre.
- Olajon 3-4 perc alatt pirítsd meg a padlizsánt, majd tedd rá a gombát, a paprikákat, és a cukkinit. 4-5 percig pirítsd össze, majd sózd, borsozd és keverd bele a reszelt fokhagymát. Add hozzzá a kockázott paradicsomot, a főtt csicseriborsót és forrald össze. Végül szórd bele a zöldhagymát és petrezselymet. Ha szükséges, a tészta főzőlevéből tehetsz hozzá egy keveset, amivel ismét forrald össze.
- Eközben a tésztát főzd meg bő sós lobogó vízben, ügyelve, hogy a tészta jól harapható állagú legyen. Majd szűrd le, és keverd a mártásba. Főzd össze a raguval pár percig, hogy a tészta jól felvegye a szaftot, majd tálald.
- A tetejére tetszőlegesen reszelt sajtot is tehetsz.
Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.
Használat
Tízszeres mennyiségű, forrásban lévő sós, kevés olajat tartalmazó vízben főzd meg.
Főzési tipp: a tésztát néhány perccel a jelzett idő előtt vedd ki a főzővízből, és a készülő, hígabb szósszal együtt főzd készre. Így egy még harmonikusabb ízt, és egy sűrűbb, telt mártást kaphatsz.
Tárolás
Száraz, napsütéstől védett helyen tárolandó.
Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
tésztaipari durum búzadara | |
friss tyúktojás | 11 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 1495 kJ/353 kCal |
Zsír | 1.9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.7 g |
Szénhidrát | 67 g |
amelyből cukor | 2.4 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 0.08 g |
Élelmi rost | 5.9 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |