
HúsSzabóság
Hússzabóság U.S.D.A. Prime New York Strip
ca. 380 g3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
HúsSzabóság U.S.D.A. Prime New York Strip
A steak-ek királya. A húsban rejlő gazdag márványozás intenzív ízt és egyedi gasztronómiai élményt eredményez. A New York Strip-et sütőben, grillben vagy tűzhelyen is elkészíthetjük, szmókerezni is lehet. Függetlenül az elkészítés módjától, sütés során a zsírcseppek beleolvadnak a húsba, hogy minden népszerű steak közül a legmerészebb ízekkel töltsék fel azt. Mit jelent az amerikai steakeken a USDA Prime megjelölés? Az Államokban forgalmazásra és exportra kerülő marhahúsokat márványozottság, zsírtartalom, más egyéb szempontok alapján az Amerikai Agrárminisztérium (United States Department of Agriculture) minőségüknek megfelelő minősítéssel látja el. A Prime a kitűnő minőséget jelöli.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasználási javaslat: Flambírozott steak
Hozzávalók
- 1 szál friss rozmaring
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 teáskanál vörösborecet
- olívaolaj
- 2 x 150 gramm HúsSzabóság steak, (legjobb, ha 2,5 cm vastag)
- 100 gramm barna csiperke
- 15 gramm friss petrezselyem
- 20 g sótlan vaj
- 10 ml brandy
- 50 ml vörösbor
- 100 ml 18%-os zsírtartalmú főzőtejszín
- 1 teáskanál magos mustár vagy dijoni mustár
- 1 teáskanál angol mustár
Borsos fűszerezéshez
- egy negyed piros kaliforniai paprika
- egy negyed narancs kaliforniai paprika
- egy negyed sárga kaliforniai paprika
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- Vágja a rozmaringot és a kakukkfüvet egy mozsárba vágjuk egy csipetnyi feketeborssal, keverje pépesre. Ezután keverje hozzá a vörösborecetet és 1 evőkanál olívaolajat. Dörzsölje át a steakeket, és hagyja őket pácolódni 30 percig.
- A paprikát magozza ki és kockázza apróra, majd locsolja meg extra szűz olívaolajjal, és tegye félre. A gombát vágja negyedekre, majd szedje le és vágja apróra a petrezselyemleveleket.
- Mérje ki az összes többi hozzávalót, és álljon készen. A legjobb, ha mindent 6 percen belül, amint a steak a serpenyőbe kerül, meg tud tenni. Olvassa el tovább a receptet, hogy tudja, mi következik majd.
- Tegyen egy nagy serpenyőt magas hőfokra, hogy jól felforrósodjon.
Söpörje le a fűszernövényeket a steakekről, majd tegye a steakeket a serpenyőbe egy csepp olívaolajjal és a vajjal. - Süsse összesen 6 percig, rendszeresen forgatva, mozgatva őket a serpenyőben. Sütés közben ügyeljen arra, hogy a húsok széle megsüljön. Közben locsolja meg a húst a kisült levével.
- Ezalatt az idő alatt, amint a vaj sötétarany színűvé válik, és a steak színe és karaktere megfelelő lesz, adja hozzá a gombát és egy csipet sót és borsot. Mozgassa meg jól a serpenyőt, hogy semmi ne tapadhasson le.
- Öntse bele a brandy-t, majd óvatosan döntse meg a serpenyőt, gyújtsa meg a brandy-t és hagyja flambírozni. Legyen óvatos! Amikor a lángok alábbhagynak, adja hozzá a vörösbort, és csökkentse felére. (Ha el kell oltani egy lángot, gyorsan tegyen egy nagy fém fedőt a serpenyőre).
- Öntse bele a tejszínt, forgassa meg a steakeket a szószban, amíg szép bevonat nem lesz rajtuk. (Ebben a szakaszban rövid időre vegye ki a steakeket a serpenyőből, ha a szósz egy ideig redukálódik, nehogy túlsüljön).
- Szórja rá a petrezselymet, majd keverje át a mustárral. A steakeket vágja ketté, helyezze a felmelegített tányérra, és locsolja meg a szósszal. Ezután szórja rá az apróra összevágott paprikákat. Tálalja szalmakrumplival.
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Durability
Composition
marha |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 934 kJ/223 kCal |
Fats | 11.15 g |
including saturated fatty acids | 4.53 g |
Carbohydrates | 0 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 28.57 g |
Salt | 0.06 g |
Fibre | g |