Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

HúsSzabóság

HúsSzabóság U.S.D.A. Prime New York Strip

kb. 310 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 2 NAPIG

kb

 10 279 Ft 33 190 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: USA,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

HúsSzabóság U.S.D.A. Prime New York Strip

A steak-ek királya. A húsban rejlő gazdag márványozás intenzív ízt és egyedi gasztronómiai élményt eredményez. A New York Strip-et sütőben, grillben vagy tűzhelyen is elkészíthetjük, szmókerezni is lehet. Függetlenül az elkészítés módjától, sütés során a zsírcseppek beleolvadnak a húsba, hogy minden népszerű steak közül a legmerészebb ízekkel töltsék fel azt. Mit jelent az amerikai steakeken a USDA Prime megjelölés? Az Államokban forgalmazásra és exportra kerülő marhahúsokat márványozottság, zsírtartalom, más egyéb szempontok alapján az Amerikai Agrárminisztérium (United States Department of Agriculture) minőségüknek  megfelelő minősítéssel látja el. A Prime a kitűnő minőséget jelöli.

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasználási javaslat: Flambírozott steak

Hozzávalók

  • 1 szál friss rozmaring
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • olívaolaj
  • 2 x 150 gramm HúsSzabóság steak, (legjobb, ha 2,5 cm vastag)
  • 100 gramm barna csiperke
  • 15 gramm friss petrezselyem
  • 20 g sótlan vaj
  • 10 ml brandy
  • 50 ml vörösbor
  • 100 ml 18%-os zsírtartalmú főzőtejszín
  • 1 teáskanál magos mustár vagy dijoni mustár
  • 1 teáskanál angol mustár

Borsos fűszerezéshez

  • egy negyed piros kaliforniai paprika
  • egy negyed narancs kaliforniai paprika
  • egy negyed sárga kaliforniai paprika
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Vágja a rozmaringot és a kakukkfüvet egy mozsárba vágjuk egy csipetnyi feketeborssal, keverje pépesre. Ezután keverje hozzá a vörösborecetet és 1 evőkanál olívaolajat. Dörzsölje át a steakeket, és hagyja őket pácolódni 30 percig.
  2. A paprikát magozza ki és kockázza apróra, majd locsolja meg extra szűz olívaolajjal, és tegye félre. A gombát vágja negyedekre, majd szedje le és vágja apróra a petrezselyemleveleket.
  3. Mérje ki az összes többi hozzávalót, és álljon készen. A legjobb, ha mindent 6 percen belül, amint a steak a serpenyőbe kerül, meg tud tenni. Olvassa el tovább a receptet, hogy tudja, mi következik majd.
  4. Tegyen egy nagy serpenyőt magas hőfokra, hogy jól felforrósodjon.
    Söpörje le a fűszernövényeket a steakekről, majd tegye a steakeket a serpenyőbe egy csepp olívaolajjal és a vajjal.
  5. Süsse összesen 6 percig, rendszeresen forgatva, mozgatva őket a serpenyőben. Sütés közben ügyeljen arra, hogy a húsok széle megsüljön. Közben locsolja meg a húst a kisült levével.
  6. Ezalatt az idő alatt, amint a vaj sötétarany színűvé válik, és a steak színe és karaktere megfelelő lesz, adja hozzá a gombát és egy csipet sót és borsot. Mozgassa meg jól a serpenyőt, hogy semmi ne tapadhasson le.
  7. Öntse bele a brandy-t, majd óvatosan döntse meg a serpenyőt, gyújtsa meg a brandy-t és hagyja flambírozni. Legyen óvatos! Amikor a lángok alábbhagynak, adja hozzá a vörösbort, és csökkentse felére. (Ha el kell oltani egy lángot, gyorsan tegyen egy nagy fém fedőt a serpenyőre).
  8. Öntse bele a tejszínt, forgassa meg a steakeket a szószban, amíg szép bevonat nem lesz rajtuk. (Ebben a szakaszban rövid időre vegye ki a steakeket a serpenyőből, ha a szósz egy ideig redukálódik, nehogy túlsüljön).
  9. Szórja rá a petrezselymet, majd keverje át a mustárral. A steakeket vágja ketté, helyezze a felmelegített tányérra, és locsolja meg a szósszal. Ezután szórja rá az apróra összevágott paprikákat. Tálalja szalmakrumplival.

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

marha

Tápérték: 100 g

Energia934 kJ/223 kCal
Zsír11.15 g
amelyből telített zsírsavak4.53 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje28.57 g
0.06 g
Élelmi rost g