HúsSzabóság

HúsSzabóság Brazil bélszín

kb. 180 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

kb

 6 153 Ft 33 990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Brazília,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

HúsSzabóság Brazil bélszín

A bélszín, más néven vesepecsenye, hosszúkás, keskenyedő, henger alakú húsrész. A legalacsonyabb zsírtartalmú izom, mely nem sokat dolgozik a szarvasmarha életciklusa során, ezért sokkal puhább és porhanyósabb étel készülhet belőle, mint a marha többi részéből. Jellemzően a legdrágább húsfajta, amit roppant változatosan lehet elkészíteni: egyben sütve, szeletben hirtelen sütve, tatárbifszteknek. A húsimádók szerint, ebből a húsból készül az egyik legjobb steak.  

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasználási javaslat: Gyors ázsiai steak wok

Hozzávalók 2 főre

  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy 4 centi hosszú darab gyömbér
  • 350 gramm spárga
  • 2 db 125 grammos HúsSzabóság Brazil filet mignon
  • 2 evőkanál feketebabszósz

Elkészítés

  1. Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért, majd szeletelje nagyon finomra. Helyezze egy nagy hideg, tapadásmentes serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal, és tegye közepes lángra. Pirítsa gyakori keverés mellett.

  2. Ha már ropogós és enyhén aranybarna, vegye ki a serpenyőből, és tegye félre.  A megmaradt a fokhagymás olajat is tegye félre.

  3. A spárgákat sorakoztassa fel, és vágja le a fás végeket. Ezután tegye a spárgalándzsákat a forró serpenyőbe. Tipp: ha kézbe fogjuk a spárgát két végét tartva, és meghajlítjuk pont ott fog eltörni, ahol a fás rész véget ér.

  4. Ízesítse a steakeket tengeri sóval és fekete borssal. Adja hozzá a spárgát, és állítsa a magasra a hőfokot. Süsse 3 percig, rendszeres forgatás mellett!

  5. Adja hozzá a feketebabszószt és 1 evőkanál vörösborecetet. Süsse még 1 percig, így medium rare (közepesen véres) steakeket kap. Ízlés szerint tovább is sütheti.

  6. Szeletelje fel a steakeket, tálalja fel, majd szórja rá a ropogós fokhagymát és a gyömbért.

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.

Összetevők

marha

Tápérték: 100 g

Energia494 kJ/149 kCal
Zsír6.9 g
amelyből telített zsírsavak2.5 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje21.7 g
0.06 g
Élelmi rost g