HúsSzabóság

Hússzabóság Sertés Szűzpecsenye

kb. 430 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

kb

 2 813 Ft 6 499 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

70+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Hússzabóság Sertés Szűzpecsenye

100% magyar minőség! A sertéshús megbízható, felelős hazai gazdaságból származik, előállítását rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kíséri. A sertéshús fogyasztása nem csak gasztronómiai élmény. Tápanyagokban gazdag, így fontos ásványianyag-, zsír-, fehérje- és vitaminforrás egyaránt. A sertéshús legnemesebb része az alacsony zsírtartalmú szűzpecsenye. Süthetjük egészben, de aprópecsenyének is kiváló színhús.

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasználási javaslat: Sertésszűz szilvaszósszal

Hozzávalók 2 főre

  • 500 g HúSszabóság sertésszűz
  • 1 evőkanál színes bors
  • 1 evőkanál só

Karamellizált hagyma 

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 50 g barna cukor

Szilvaszósz

  • 8 db szilva
  • 100 ml víz
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 50 ml whiskey
  • 2 evőkanál borecet
  • 100 ml tejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A szilvaszószhoz magozott szilvát használjunk, amit apróra vágjuk, és egy kevés vízben megpároljuk, hogy kicsit összeessen. Ráöntjük a whiskey-t, magasabb lángon elforraljuk, majd beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Késes aprítóba öntjük, és tetszés szerinti állagúra mixeljük.
  2. A karamellizált lilahagymához a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon elkezdjük hőkezelni, lassabb tűzön, 8-10 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd további 5-8 percig rotyogtatjuk.
  3. A sertésszüzet só és tört színes bors keverékébe forgatjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon 10-15 perc alatt, közepes lángon meg-megforgatva megsütjük.

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.

Összetevők

sertés

Tápérték: 100 g

Energia456 kJ/109 kCal
Zsír2 g
amelyből telített zsírsavak0.7 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje20.95 g
0.05 g
Élelmi rost g