
HúsSzabóság
HúsSzabóság Marhalábszár
kb. 0,87 kgFRISSESSÉGI GARANCIA
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
HúsSzabóság Marhalábszár
A lábszár természetéből adódóan inas részeket is tartalmazhat. Tisztított, csont nélküli termék, finom, szaftos alapanyag. Pörköltnek, gulyásnak a legjobb.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasználási javaslat: Alföldi gulyásleves
Hozzávalók 6 főre
- 600 g HúsSzabóság marhalábszár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db paradicsom
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 200 g hagyma
- 2l marhaalaplé
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- 1 púpozott evőkanál őrölt kömény
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 1 db zellergumó és a zöldje
- 1,5 l víz
- 600 g krumpli (tisztítva)
Csipetkéhez
- 100g liszt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 db tojás
Elkésztés
-
A leves elkészítéséhez a felforrósított olajban pirítsa meg a félbevágott paprikát és paradicsomot. Mikor a paradicsom szép piros színei a karamellizálódástól megbarnulnak, nyomja bele a fokhagymát, majd mehet utána a finomra vágott vöröshagyma is. Addig kell így pirítani, míg az egésznek bronzos színe lesz.
-
Öntse fel egy merőkanálnyi alaplével, majd ha visszaforrt, szórja meg pirospaprikával, és a köménnyel. Tegyen bele ízlés szerinti mennyiségű csípős paprikát is.
-
Magas fokozaton, az alaplé hozzáadásával, legalább fél órát így párolja az alapot. A húst így egy ízletes, tartalmas alapban tudjuk elkészíteni, ami így tökéletesen átveszi ezt a koncentrált ízt.
-
Vágja 5-6 cm-es kockákra a lábszárat – vegyük figyelembe, hogy a mérete pont a felére csökken a főzés során –, és dobja az alapba a húst. Kb. 3-3,5 órát főzze közepes fokozaton, rendszeresen belekeverve.
-
Ha már puha a hús, sózza és borsozza, hmajd adja hozzá a kockára vágott zöldségeket és a zellerzöldet. A főzésnek ebben a szakaszában már nagyon kevés folyadék van a húson, látszólag inkább pörkölt sűrűségű, így fel kell önteni kb. 1,5 liter forró vízzel, figyelembe véve, hogy 4-6 személyre készül az ételt, fejenként kb. 300 ml folyadékkal kalkulálva. Ha felforrt, mehet bele a burgonya is.
-
A csipetkéhez a 100 gramm lisztet, a sót, és a tojást gyúrja össze, takarja le 10 percre, majd készítse el a csipetkét, amit lisztezett felületre gyűjtünk. Amikor már a krumpli is majdnem puha, mehet a levesbe a csipetke is, és két-három perc forralás után kész is az egész!
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
marha |
Tápérték: 100 g
Energia | 535.55 kJ/128 kCal |
Zsír | 3.9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1.3 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 21.75 g |
Só | 0.06 g |
Élelmi rost | g |