Mészáros Borház
Mészáros Hidaspetre Cabernet Franc 2019
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Szekszárdi Hidaspetre Cabernet Franc 2019
Nevét a Hidaspetre dűlőről kapta, mely Szekszárd egyik legjobb dűlője, dél-keleti fekvésű, talaja kötött agyagos, mészköves. 35 éves szőlőtőkékről szüretelik a szőlőt, terméskorlátozást alkalmaznak, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjanak. Kézzel szüretelik 15 kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmaznak: először fürtválogatást végeznek, majd a szőlőszemeket válogatják, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe. 21 napos héjon erjesztést alkalmaznak, miközben kíméletesen macerálják a cefrét, majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik, mikor is a borok szép simára érnek.
Leírás
Sötétvörös színű, illatában aszalt szilva és vörös húsú erdei gyümölcsök köszönnek vissza. A tölgyfahordós érlelésnek köszönhető enyhe vanília, fahéj ízek is megjelennek. Ízében kerek gyümölcsös, határozott vonalú. Lecsengése hosszú, fűszeres. A Cabernet Franc nagyon kedves, testes, telt vörösbor.
Felhasználási javaslat
Fogyasztását 16 °C-on ajánlják.
Termelői információ
A Mészáros Borház egy 120 éves családi pince, amely jelenleg is a Mészáros család birtokában van. Több kitüntetéssel is büszkélkedhetnek, például 2012-ben a Mészáros Borházat választotta az Év Pincészetévé a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége. 2016-ban a Magyar Bor Akadémia döntése alapján Mészáros Pál lett az Év Bortermelője, szintén ebben az évben nyerte el a Mészáros Borház a “Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka” díjat is.
"Dédapámig tudok visszaemlékezni, bár a nagyszüleim, szüleim is, mindenki szőlővel, borral foglalkozott. Dédapám volt a legsikeresebb, ő már akkor 3-4-szer átjáratta a szőlőt, válogatásborokat készített. Sőt, volt olyan darálója, ami bogyózott is. Dédapám jó borász és szőlész is volt. Hegybíró is volt, ezért a nagyanyámat úgy anyakönyvezték, hogy Soós Julianna, a hegybíró lánya." - Mészáros Pál
Tárolás
Napfénytől védett száraz, tiszta, hűvös helyen.
Forgalmazó
Mészáros Borház Kft
7100 Szekszárd
Kossuth Lajos utca 26
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Cabernet Franc |
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/ kCal |
Zsír | g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |