Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

Hazai termelői fokhagyma, csomagolt (3db)

150 g
Prémium minőségTermelői
779 Ft 5 193 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

I. osztályú őszi Messidor fokhagyma

Nagyjából 150 g.

*A kép illusztráció.

Fajta leírás

A Messidor fokhagyma egy francia, őszi fajta. Közepes illetve nagyméretű, teljesen fehér fokhagymafej jellemzi. A Messidor fajta fokhagyma népszerű a gazdák és a kertészek körében. Egy bokoron legfeljebb 12 hosszú sötétzöld levél alakulhat ki. A fehér kerek fejnek 14 foga van. Átlagosan 100 gramm tömegű, vannak esetek, amikor a fokhagyma súlya eléri a 150 g-ot, ez ott jellemzőbb ahol aszkorbinsav és cukor magasabb arányban van jelen.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Termelői információ

Az Élő Tiszáért

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek. A Szövetség olyan gazdálkodási mintákat kíván elterjeszteni, melyek megvalósítják ember és folyó fenntartható együttélését: a tájak adottságainak megfelelnek, az élet gazdag változatosságát gyarapítják és a tájban élő emberek boldogulását segítik elő. E cél megvalósítása érdekében együttműködésre hívták a tiszai Alföld önkormányzatait, gazdálkodóit, a tudomány képviselőit, civil szervezeteket, illetve bárkit, aki e térség felvirágzásáért tenni akar. Nem csak a Tiszáért és árteréért dolgoznak, de a mellékfolyók, így a Túr, a Szamos, a Kraszna, a Bodrog, a Hernád, a Sajó, a Körösök, a Maros, a Zagyva völgyeiben élőkért és az ott található természeti értékekért is. E természeti egységet, a tiszai Alföldet, Magyarország területének egyharmadát és a Kárpátok bérceinek vízválasztóján innen eső területeket – Széchenyi után – egységesen Tiszavölgynek hívjuk. Ez a SZÖVET elsődleges működési területe.

A feladat nem kicsi: a térséget rendszeresen fenyegeti az árvíz, a belvíz, az aszály, veszélyben vannak természeti értékeink, de az ország gazdasági, társadalmi szempontból legrosszabb helyzetű térségeit is itt találjuk. Jelentős a munkanélküliség, alacsonyak a jövedelmek. A falvak lakosságában egyre nagyobb arányban vannak az idősek, a fiatalok közül sokan elköltöznek. A kistelepülések intézményeit (óvoda, iskola, orvosi rendelő, posta) egyre több helyen szüntetik meg. Sok helyen felszámolták a vasúti közlekedést, számos helyen már a buszjáratot is.

Mindezek a problémák egymástól nem függetlenek. A SZÖVET olyan megoldásokat kíván kidolgozni és megvalósítani, amelyek képesek e gondokat egységesen kezelni. A Tiszavölgy fejlődésének kulcsa az, hogy az itt élők a természet nyújtotta lehetőségekkel bölcsen gazdálkodjanak. Ez egyszerre hozhat jobb megélhetést, természeti értékeink gyarapítását, sőt segíthet a szélsőséges időjárás okozta nehézségek kiegyenlítésében. Az Egyesület nem csak elméletben, de a mindennapokban is segíteni igyekszik azért, hogy mindez ne álom, hanem valóság lehessen.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 2-3°C között tárolandó.

Forgalmazó

Barát József Őstermelő

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft
1106 Budapest, Jászberényi út 45, 


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.