FJORU

FJORU MSC Fekete tőkehal törzs

kb. 270 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

Prémium minőség

kb

 2 288 Ft 8 490 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

40+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Izland,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

FJORU MSC Fekete tőkehal törzs (Pollachius virens)

Friss, előhűtött hal védőgázas csomagolásban.

Mitől MSC egy termék?
Ez a termék olyan halászatból származik, ami a független MSC szabvány minősítése szerint egy megfelelően gazdálkodó, fenntartható halászat. www.msc.org

A bőrös tőkehal a tőkehalak között igazságtalanul alábecsült. A húsa kissé sötétebb, és csak hőkezeléssel fakul. Aromája, erőssége jellemzően sütéskor tűnik ki leginkább. A tőkehal az ideális választás, ha jó áron szeretne első osztályú minőséghez jutni.

Bemutatjuk a város legjobb fenntartható halpiacát – a Kifli új saját márkáját - a Fjorut! Célunk nemcsak a hal - mint egészséges fehérjeforrás - népszerűsítése, hanem a halászat fenntarthatóságának elősegítése is, hiszen az ökológiai tudatosság köztudottan a szívügyünk. Meglátod, a Fjoru egyszerűen a kedvenc halpiacod lesz!

 

Elkészítési javaslat

Próbálja ki ezt a nagyszerű receptet a Fish & Chipshez:

A törzset kb. 50 g-os részekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojás fehérjét és a sárgáját két tálba különítse el. Keverjük össze a tésztához a tojás sárgáját, sima lisztet (4 evőkanál) és sötét sört (0,3 l), amelyet sóval, borssal és borecettel ízesítünk. A tojásfehérjéből habosítson szilárd habot, és óvatosan keverje bele a tésztába. Fedje be a tőkehal darabokat a tésztával, és mindkét oldalát pirítsa aranyszínűre. Tálaljuk borsópürével, házi tartárral és sült krumplival.

Felhasználási információ

Csak alapos hőkezelés után fogyasztható, a csomagolás felbontása után azonnal fel kell használni.

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Termelői információ

A Fjord Bohemia s.r.o. több mint 15 éve foglalkozik különböző friss halak és a tenger gyümölcsei feldolgozásával. Nagy halfeldolgozó cégként az üzem jól felszerelt filéző és csomagoló gépekkel. Emellett nagy hangsúlyt fektet a fenntartható halászat segítésére, ezért különböző tanúsítványokkal rendelkezik, mint ASC, MSC, és BIO.

Tárolás

(-1)-4 °C között tárolandó

Forgalmazó

Fjord Bohemia s.r.o., Za Avií 914/2
19600 Prága 9, Csehország


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 3 nap.

Összetevők

Fekete tőkehal100 %

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g

Allergének

Hal
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.