Cserepes chili paprika növény

1 db
1 599 Ft 1 599 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A paprika termése olyan fontos ásványi anyagok forrása, mint a kálium, a foszfor és a kalcium, valamint Béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz, mely anyagok semlegesítik a szabad gyököket, így bizonyos védelmet nyújtanak a rák ellen. 

Érdekessége

A chilit már Kr.e. 7500-ban fogyasztották Dél-Amerikában. Régészeti leletek tanúsága szerint legkorábban Equador területén termesztették kultúrnövényként. Amerika felfedezésével, Colombus és felfedezőtársai találkoztak elsőként a paprikával, és hozták magukkal Európába.

Fokozható a chili paprika csípőssége, hogyha kevesebb vizet kap.

*A kép illusztráció.

Használat

A nyár folyamán, ha van rá mód, költöztesd ki a chili paprika növényeket, napos, de lehetőleg valamennyire védett helyre. Ne hagyd kiszáradni, de ne is öntözd túl őket. 

A chilit nem kell úgy metszeni mint a paradicsomot.
Viszont ha nem bokrosodik eléggé, vagy nagyon megnyurgult a növény, a már kb. 15 cm magas palánta hajtáscsúcsát csípd vissza.

Felhasználás

Felhasználását tekintve leginkább fűszerként találkozhatunk vele. Frissen, vagy szárított darálékként, őrleményként, chili-krém formájában használjuk, de nagyon ügyeljünk a felhasználása során. 

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 6- 10 °C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.