Zilda

Zilda A2 Natúr ricotta

kb. 260 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 8 NAPIG

Termelői

kb

 1 062 Ft 4 099 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

40+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A ricotta vagy más néven savósajt, a sajtkészítés után visszamaradt savóból készül. Íze semleges, kissé édeskés, lágy és tejszínes állagú.Igazi könnyed finomság! A VIII. Magyar Sajtmustrán bronz minősítést ért el a termék. Felhasználási javaslat: Sóval, fűszerekkel ízesítve pirítósra kenve és húsokba töltve kiváló. Sós és édes süteményekbe túró helyett ajánljuk. Aszalt gyümölcsökkel, mézzel, lekvárral desszertként is fogyasztható.

Termékinformáció

A ZILDA szeretné megismertetni a fogyasztókkal az A2-es tejet és tejtermékeket.       
Amit az A2-es termékekről tudni érdemes:

  • Ízében, állagában nincs változás az A1-es tejből készült termékekhez képest
  • A különbség az A1-es és A2-es között mindössze egyetlen aminosav megváltozása
  • Ez az apró változás megannyi pozitív élettani hatással bírhat a szervezetünkben
  • Az aminosavnyi különbségnek köszönhetően olyan peptidek keletkeznek emésztést során, melyeknek vérnyomás csökkentő hatásuk lehet, vagy akár jótékony hatást gyakorolhatnak az 1-es típusú cukorbetegekre.

A termékek Termőföldtől az asztalig koncepciót követve, GMO-mentes, A2-es, teljes tejből készülnek, hozzáadott színezékek és adalékanyagok nélkül. Számukra ez jelenti igazán a minőségi jelzőt.

Termelői információ

Az 1992-ben alakult Makrom Kft. fő tevékenységi köre a szarvasmarha tenyésztés és az azt kiszolgáló növénytermesztés. Ehhez csatlakozott a 2019-ben elkészült ZILDA Tejüzem, hogy a megtermelt tejet feldolgozzák és értékesítsék. Jelenleg közel 800 ha-nyi területen gazdálkodnak. Mivel a kiváló minőségű tej egyik titka a jól takarmányozott tehén, ezért nagy figyelmet fordítanak állataik étrendjére. Ahhoz, hogy minőségi tejet állítsanak elő, a növényeiket is minőségi termőföldbe vetik. Nagyon fontos számukra, hogy minden növényt a legoptimálisabb fejlettségi fázisban takarítsanak be, így tudják biztosítani állataik számára a legjobb táplálóértékkel rendelkező takarmányokat.

A tejükről érdemes tudni, hogy a kezdetek óta extra minőségű, hazai és nemzetközi akkreditáción is megfelelt a GMO-mentes tej követelményeinek. A teheneik nagy része A2A2 genetikával rendelkezik, így már az „eredeti tejet” állítják elő. 2022 márciusa óta A2-es tejből gyártják termékeiket. A Holstein-fríz egyesület Magyarországon elsőként deklarálta őket, mint A2-es egyedekre genomikai szelekciót végző telepet. A „Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért 2022” pályázatán a Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó üzeme, az Új A2-es Tejtermékek a ZILDA-tól című pályázatával II. díjban részesült.

Tárolás

0-6°C között

Forgalmazó

Supp.li Kft.
1051 Budapest,
Nádor utca 11.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 8 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

GMO-mentes pasztőrözött sajtsavó
tehéntej

Tápérték: 100 g

Energia619 kJ/149 kCal
Zsír10.6 g
amelyből telített zsírsavak6.35 g
Szénhidrát4.65 g
amelyből cukor3.2 g
Fehérje8.7 g
0.19 g
Élelmi rost g

Allergének

Tej
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.