Magyar étkezési paprika, csomagolt
3 dbHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A TV paprika megnevezés többféle paprikafajtát takar, a rövidítés feloldása: tölteni való. Héja sárgásfehér vagy pirosas, húsa vékony, íze édeskés, jellegzetes. Magas a C-vitamintartalma, ezen kívül A- és B-vitaminokat is tartalmaz.
Érdekessége
Dél-és Közép-Amerikában őshonos zöldség, rengeteg fajtája létezik. A paprika, latin nevén Capsicum annuum a burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona a paradicsomnak, burgonyának is. Magyarországon a XVI. századtól ismerik, a hazai termesztők fűszernövényként a hosszú, hegyes típust tették világszerte ismertté.
Termelői információ
A 2013-ban alapított Iványi-Zöldségkert Kft. meghatározó zöldég-gyümölcs beszállítója több hazai élelmiszer áruházláncnak is.
Felhasználás
A magyar gasztronómia egyik kedvenc zöldsége. Fogyasztd nyersen vagy főzve és olyan speciális ételekbe mint a lecsó vagy a töltött paprika.
Lecsó
Hozzávalók / 6 adaghoz
- 1 dl napraforgó olaj
- 10 dkg füstölt szalonna (húsos)
- 5 közepes fej vöröshagyma
- 2 kg tv paprika
- 1 kg paradicsom
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
- Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát.
- Megpirítjuk a hagymát. Kicsit kapjon le!
- Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk, kicsit kapjon ez is le! Amikor levet kezd ereszteni lefedjük, takarékra vesszük a lángot.
- Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, újra lefedjük és megvárjuk, míg a paradicsom szétfő, és ettől természetesen levet ereszt.
*A kép illusztráció.
Tárolás
8-12°C között tárolandó.
Forgalmazó
Iványi-Zöldségkert Kft.
6113 Petőfiszállás, Fekete László utca 10.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.