Artificer

Artificer Kézműves jég, gömb alakú (6,5cm átmérőjű, normál whiskeys pohárba való méret) 6db-os kiszerelés

1 zacskó
4 590 Ft 4 590 Ft/zacskó

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

50+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Ha az italok közül mindig a legjobbat választod, miért ne tennél így a poharadba kerülő jéggel is?

Legyen szó a kedvenc whiskydről, vagy egy házi készítésű koktélról, élvezd az italfogyasztás minden pillanatát.

Tökéletes hőmérsékleten, felesleges felhígítás nélkül.

Minek köszönheti ez a nagyméretű jéggömb a lassú olvadást?  

A válasz a kristálytisztaságában, formájában és nagy méretében rejlik. Minden egyes darabot nagy odafigyeléssel készítenek és vágnak méretre, a maximális élményt nyújtó italfogyasztás érdekében. Az elkészítés során kiszorítanak minden szennyeződést a jégből, ezzel elkerülve a nemkívánatos ízeket és ettől lesz tiszta és átlátszó a jéggömb.

Néhány javaslat a tökéletes használathoz:

  • A 6,5cm-es jéggömböt átlagos méretű whiskys pohárhoz javasolják, akár koktélok készítéséhez, vagy csak tisztán kedvenc italod fogyasztásához.
  • A fagyasztóból kivett jéggömböt szobahőmérsékleten hagyd temperálni 5-6 percig, majd amint a felszíne elkezd deresedni, öntsd rá a fogyasztani kívánt italt. Így a jég teljesen átlátszó és repedésmentes marad.
  • Ha szeretnéd, hogy a jég látványosan megrepedjen, ne hagyd temperálni és akár azonnal vedd használatba.
  • Átlagos olvadása a kézzel vágott jégnek a hagyományos jégkockákkal szemben akár 20-40 perc is lehet, ezért egy darabbal több pohár italt is elfogyaszthatsz.

A kézműves jég sztori:

Családi vállalkozásuk 2018-ban kezdődött egy hirtelen ötlettel, még egyetemista korukban. Szakdolgozati témából lett nagyon hamar az életük része és szenvedélyük a jégkészítés. Kezdetben Budapest kiemelkedő bárjai, éttermei és szállodái számára indították vállalkozásukat, de 2021-től már mindenki számára szeretnék elérhetővé tenni termékeiket. Meggyőződésük, hogy minden pillanat megérdemli a kiemelkedő minőséget nemcsak italból, de a hozzá tartozó jégből is. A technológiának köszönhetően a tökéletes hőmérséklet elérése mellett az olvadás mértéke minimálisra csökkenthető.

A technológia

A kiinduló pont egy 150kg-os kristálytiszta jégtömb, amelyet többszörösen tisztított ivóvízből, irányított fagyasztással készítenek, kiszorítva belőle minden szennyeződést. A tömböt ezután saját kezűleg dolgozzák fel és vágják különböző méretű szabályos kockákra, hasábokra, gömbre.

Tárolás

-18°C alatti hőmérsékleten. Olvadás után visszafagyasztani nem ajánlott!

Forgalmazó

Artificer Hungary Jéggyártó és Kereskedelmi Kft.

H-1117 Budapest, Fehérvári út 38/A 3.em 4.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.