Vivino szolgáltatás értékelése

Szentesi Pince

Szentesi Érintés (Cabernet Franc-Merlot)

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 290 Ft 4 387 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Szentesi Érintés

Csodás házasítás Szentesi Józsi pincéjéből, 1,5-2 kg körüli terhelésből, bérelt területről, egy évig használt hordókban érlelve, gyümölcsre hangolva, de nem savhangsúllyal. Szamóca, lekvár, bors, kevés hordó fűszer. Az ember egy életen át keresi az egyensúlyt, ami ebben a borban már meg van.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • Alkoholtartalom: 14,5%.
  • Etyek-budai borvidékről.
  • 2021-es évjárat.
  • Cabernet Franc és Merlot szőlőkből.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. Fogyasztásra kész termék.

Termelői információ

Szentesi József a filoxéravész előtti régi magyar fajták újra felfedezője, a beavatkozásoktól mentes borkészítés szószólója, a Borászok Borásza díj kitüntetettje. Törzsgyökeres budaörsi svábként felmenői emberemlékezet óta szőlőt termesztettek és bort készítettek. A hetvenes-nyolcvanas évek katasztrofális borkultúrája eltávolította a családi hagyománytól, de végül 1998-ban elhatározta, hogy visszatér a gyökerekhez. Évente csak egy hordó bort tervezett készíteni, amelyet nyáron a diófa alatt, télen a kandalló mellett barátaival elszürcsölgethet. A hobbiból szenvedély lett, a kicsiből egyre több és nagyobb.

A hajdan közel 500 hektár szőlőterülettel bíró Budaörsöt felfalta az urbanizáció, így Szentesi József a Velencei-tó mellett, Nadapon, Pázmándon és Sukorón vásárolt területeket. A birtok ma 14 hektáron, közel 30 szőlőfajtával gazdálkodik. A területek egy részén a 19. század szőlészeti és borászati munkái alapján válogatott régi magyar fajták kaptak helyet, ennek köszönhetően az évszázadnál is hosszabb ideje elfelejtett borok újra beszélni kezdtek: csókaszőlő, tihanyi kék, kék bajor, laska, hajnos kék és mások.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Szentesi Pince
Budapest, Budafoki út 111-113.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Cabernet Franc
Merlot

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.