Alnatura

Alnatura BIO Árpa

500 g
BIO
999 Ft 1 998 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Ausztria,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura árpa

Levesekhez és pörkölthöz, a fűszeres saláták és az édes rakott ételek elkészítéséhez - az árpa felhasználása igen sokoldalú. Az árpa - más néven gyöngy árpa - előállításához az egész gabonát őrlik és csiszolják. Az Alnatura árpát Ausztriában termesztik az ökológiai irányelvek szerint.

Felhasználási javaslat - Árpa rizottó

Elkészítési idő
1 óra.

Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez:

  • 100 g rukkola
  • 250 g árpa
  • 2 szár kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 80 g parmezán sajt
  • 125 g mascarpone
  • 5,50 evőkanál olívaolaj
  • 150 g cékla (vákuumzáras csomagolásban)
  • 1 teáskanál só
  • 0,25 ek őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál zöldségalaplé (por)
  • 1 liter forró víz
  • 2 mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. Készíts püréket - Válogasd ki a rukkolát, mosd és szárítsd meg. Tarts meg néhány levelet, pürésítsd a többit egy magas keverőtálban 3 evőkanál olivaolajjal egy botmixer segítségével, majd tedd félre. Nagyjából vágd fel kockára a céklát és pürésítsd 1 teáskanál olívaolajjal. A püréket kevés sóval és borssal ízesítsd.
  2. Főzd meg a rizottót - Készíts zöldségalaplevet vízzel a csomagoláson található utasításoknak megfelelően, és tartsd melegen. A medvehagymát és a fokhagymát pucold meg, vágd apróra és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajjal közepes lángon kb. 3 percig párold. Mosd meg a kakukkfüvet, rázd szárazra, és adj hozzá árpát, babérlevelet, sót, borsot és párold kb. 2 percig. Locsold meg fehérborral, és keverés közben kissé csökkentsd a hőmérsékletet. Amint az árpa felszívja a folyadékot, fokozatosan adagold a rizottóhoz az alaplevet, állandó keverés mellett. Hagyd a rizottót összesen kb. 30 percig főlni, majd fedd le, kapcsold ki a lángot és hagyd 15 percig pihenni. Amikor az árpa megpuhult, távolítsd el a kakukkfű ágakat és a babérleveleket.
  3. Ízesítsd a rizottót és tálald - Reszeld le a parmezánt, és a mascarponéval együtt keverd bele a rizottóba. Tálald a püréket a rizottótól külön. Tálalás előtt ízesítsd a rizottót sóval és borssal. Fogyasztás előtt keverj az általad kiválasztott püréből a rizottódba. Díszítsd a zöld rizottót a megmaradt rukkola levelekkel.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. 

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Árpa

Tápérték: 100 g

Energia1466 kJ/346 kCal
Zsír1.4 g
amelyből telített zsírsavak0.3 g
Szénhidrát71 g
amelyből cukor3.4 g
Fehérje10 g
0.01 g
Élelmi rost4.6 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Nyomokban tartalmazhat:
Szójabab
Szezámmag
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.