Alnatura

Alnatura BIO Paradicsompüré

0,69 kg
BIO
899 Ft 1 303 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: EU-n kívül,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura paradicsompüré

Az olasz bolognai, a francia ratatouille és az indiai curry... a paradicsom fontos szerepet játszik a világ számos konyhájában. Az Alnatura Passata tökéletes összetevő klasszikus mediterrán ételekhez és kreatív főzési kísérletekhez. Mivel 100 százalékban frissen leszűrt olasz paradicsom az alapja, a tiszta paradicsom íz dominál. A paradicsom ökológiai gazdálkodásból származik.

Termékinformációk

Vegán termék. Főzési alapanyag.

Felhasználási javaslat - Vegán lasagna

Elkészítési idő
1 óra plusz 35-40 perc sütési idő.

Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez:

  • 200 ml víz
  • 75 g Alnatura szójamorzsa
  • 3 evőkanál Alnatura szójaszósz
  • 1 evőkanál Alnatura Aceto Balsamico di Modena
  • 1 kis cukkini
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál Alnatura olívaolaj
  • 2 evőkanál Alnatura paradicsompüré
  • 690 g Alnatura Passata
  • 1 Alnatura babérlevél
  • 1 teáskanál Alnatura bazsalikom dörzsölve
  • 400 g természetes Alnatura paradicsomdarab
  • 60 g Alnatura margarin
  • 2-3 evőkanál Alnatura 405 típusú liszt
  • 500 ml Alnatura cukrozatlan zabital
  • 1 csipet Alnatura tengeri só
  • 1 csipet Alnatura fekete bors őrölt
  • 1 csipet Alnatura szerecsendió, egészben
  • 9 lap Alnatura Lasagne No. 76

Elkészítés

(1) Készítsd elő az összetevőket
Forrald fel a vizet, öntsd a szójamorzsákra, add hozzá a szójaszószt és a balzsamecetet, és hagyd 10 percig duzzadni. Mosd meg a cukkinit és a sárgarépát, távolítsd el a végeit és aprítsd fel kb. 0,5 cm-es kockákra. A fokhagymát és a hagymát hámozd meg, a fokhagymát vágd apróra, a hagymát pedig kockázd fel. Szűrd le a szójamorzsákat, gyűjtsd össze a folyadékot és tedd félre.

(2) Készíts bolognait
Az edényben melegítsd fel az olívaolajat. A szójadarabokat, a cukkini- és a sárgarépadarabokat 2 percig erős lángon, állandó kevergetés mellett főzd, add hozzá a fokhagymát és a hagymát. Süsd további 1 percig, majd add hozzá a paradicsompürét és 1-2 percig folyamatos keverés mellett dinszteld. Higítsd fel a szója folyadékkal és a passatával, adj hozzá babérlevelet és bazsalikomot, és zárt fedéllel, lassú tűzön főzd 20 percig, időnként megkeverve. Ezután vedd le a fedelet és főzd további 15 percig krémesre. Add hozzá a paradicsomdarabokat, és további 2 percig párold. Távolítsd el a babérlevelet.

(3) Főzd meg a besamelmártást
Olvaszd fel egy serpenyőben a margarint, és folyamatosan kevergetve add hozzá a lisztet, amíg habos, enyhén viszkózus massza képződik. Folyamatos keverés közben lassan add hozzá a zabitalt. A habverővel verd simára, csökkentsd a hőt, és 5 percig párold a mártással. Folyamatosan kevergesd. Vedd le a tűzről, és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

(4) Rétegezd a lasagnát a serpenyőbe
Fedd le egy téglalap alakú sütőedény alját (kb. 24 x 30 cm) a besamel szósz 1/3-ával. Helyezz a tetejére 3 lasagna lapot, kend rá a bolognai 1/3-át, helyezz rá még 3 lasagna lapot, simítsd el a bolognai és a besamel szósz további harmadát. Helyezd a tetejére az utolsó 3 lasagna lapot, kend meg bolognaival és fejezze be besamel mártással.

(5) Süsd meg és tálald a lasagnát
Süsd meg a lasagne-t a középső állványon, 180°C-on 35–40 perc alatt, amíg a felülete kissé meg nem barnul, és a lasagna-lapok megpuhulnak, ha éles késsel szúrják át. Vedd ki a sütőből, vágd darabokra és tálald.

Tippek

  1. Nem egészen mersz tisztán vegán ételeket hozni a családi asztalra? A recept alapján készítsd el a bolognai szószt, és a fennmaradó összetevőket a szokásos módon készítsd el - hagyományos besamellel és reszelt sajttal. Vagy még "kíméletesebb" változathoz: használj felesben szóját és darált húst.
  2. Az utolsó bechamel mártásréteghez adj 4-5 evőkanál élesztőpelyhet, ½ teáskanál forró mustárt és 1 csipet őrölt kurkumát, és kend el a lasagnan - ez még inkább sajtra emlékeztet és különleges ízt ad az ételnek.
  3. A lasagna sokkal gyorsabban elkészül, ha a bolognai előre el van készítve. Ezért a legjobb, ha egy extra nagy adag szószt főzünk a bolognai spagettihez, és a maradékot felhasználva néhány nappal később lasagne-t készítünk.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után tárold hűtőszekrényben és 4-5 napon belül fogyaszd el.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Paradicsom99.8 %
Tengeri só0.2 %

Tápérték: 100 g

Energia88 kJ/21 kCal
Zsír0.5 g
amelyből telített zsírsavak0.1 g
Szénhidrát3.4 g
amelyből cukor3.4 g
Fehérje1.3 g
0.38 g
Élelmi rost1 g