
Alnatura
Alnatura BIO Hajdinapehely
350 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Extra kedvezmények, ingyenes kiszállítás és egyéb előnyök a 12 év alatti gyermeket nevelő szülőknek.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura hajdinapehely
Gluténmentes és sokoldalúan használható: Ezek a pelyhek aromás hajdinából készülnek. Kiváló müzlikben és desszertekben, de pogácsák és fűszeres levesek alapanyagaként is. Az Alnatura hajdina pehely ökológiai gazdálkodásból származik.
Felhasználási javaslat - Hajdina pogácsa langyos sárgarépasalátával
Elkészítési idő
50 perc.
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez:
- 60 g hajdinapehely
- 2 evőkanál étolaj
- 0,5 teáskanál só
- 0,25 ek őrölt fekete bors
- 1 evőkanál almaecet
- 60 g rizspehely
- 4 evőkanál szójaszósz
- 150 ml forró víz
- 300 g sárgarépa
- 1 újhagyma
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 1 tojás (M-es méret)
- 300 g fenyőmag
Elkészítés
- Készítsd el a pogácsákat - Egy tálban alaposan keverd össze a hajdina és a rizspelyhet szójaszószsal és forró vízzel, majd fedd le és hagyd 10 percig ázni. Közben hámozd meg a sárgarépát és reszeld durvára egy konyhai reszelőn. Mosd meg és tisztítsd meg az újhagymát, vágd fel a zöld végét finom karikákra, és tedd félre, a fehér végét finomra vágd, és öntsd a duzzadt pelyhek mellé a sajttal és a tojással. Hagyd a masszát még 10 percig duzzadni.
- Készítsd el a sárgarépasalátát - Egy serpenyőben közepes lángon pirítsd aranybarnára a fenyőmagot, időnként megforgatva, vedd ki a serpenyőből és tedd félre. Tegyél 1 evőkanál olajat a serpenyőbe. 5 percig pirítsd közepes lángon a reszelt sárgarépát és az újhagymakarikákat. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és almaecettel, majd letakarva tedd félre.
- Süsd meg a pogácsákat és tálald az ételt - A visszamaradt olajat serpenyőben melegítsd fel. Az elkészített pehelykeveréket formáld 4 egyenlő nagyságú, kb. 2 cm vastag pogácsákba kissé megnedvesített kézzel, és közepes lángon 5-6 perc alatt mindkét oldalán süsd aranybarnára. A langyos sárgarépasalátát hintsd meg fenyőmaggal, és a pogácsákkal tálald.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Hajdinapehely |
Tápérték: 100 g
Energia | 1540 kJ/364 kCal |
Zsír | 2.7 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 71 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 12 g |
Só | 0.01 g |
Élelmi rost | 3.6 g |