Alnatura

Alnatura BIO Hajdinapehely

350 g
BIO
1 490 Ft 4 257 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura hajdinapehely

Gluténmentes és sokoldalúan használható: Ezek a pelyhek aromás hajdinából készülnek. Kiváló müzlikben és desszertekben, de pogácsák és fűszeres levesek alapanyagaként is. Az Alnatura hajdinapehely ökológiai gazdálkodásból származik.

Felhasználási javaslat - Hajdina pogácsa langyos sárgarépasalátával

Elkészítési idő
50 perc.

Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez:

  • 60 g hajdinapehely
  • 2 evőkanál étolaj
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,25 ek őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál almaecet
  • 60 g rizspehely
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 150 ml forró víz
  • 300 g sárgarépa
  • 1 újhagyma
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 1 tojás (M-es méret)
  • 300 g fenyőmag

Elkészítés

  1. Készítsd el a pogácsákat - Egy tálban alaposan keverd össze a hajdina és a rizspelyhet szójaszószsal és forró vízzel, majd fedd le és hagyd 10 percig ázni. Közben hámozd meg a sárgarépát és reszeld durvára egy konyhai reszelőn. Mosd meg és tisztítsd meg az újhagymát, vágd fel a zöld végét finom karikákra, és tedd félre, a fehér végét finomra vágd, és öntsd a duzzadt pelyhek mellé a sajttal és a tojással. Hagyd a masszát még 10 percig duzzadni.
  2. Készítsd el a sárgarépasalátát - Egy serpenyőben közepes lángon pirítsd aranybarnára a fenyőmagot, időnként megforgatva, vedd ki a serpenyőből és tedd félre. Tegyél 1 evőkanál olajat a serpenyőbe. 5 percig pirítsd közepes lángon a reszelt sárgarépát és az újhagymakarikákat. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és almaecettel, majd letakarva tedd félre.
  3. Süsd meg a pogácsákat és tálald az ételt - A visszamaradt olajat serpenyőben melegítsd fel. Az elkészített pehelykeveréket formáld 4 egyenlő nagyságú, kb. 2 cm vastag pogácsákba kissé megnedvesített kézzel, és közepes lángon 5-6 perc alatt mindkét oldalán süsd aranybarnára. A langyos sárgarépasalátát hintsd meg fenyőmaggal, és a pogácsákkal tálald.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. 

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Hajdinapehely

Tápérték: 100 g

Energia1540 kJ/364 kCal
Zsír2.7 g
amelyből telített zsírsavak0.5 g
Szénhidrát71 g
amelyből cukor0.5 g
Fehérje12 g
0.01 g
Élelmi rost3.6 g