
Licsi, csomagolt
350 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Bátran ajánljuk a licsi fogyasztását, mely nem csupán finom, de számtalan módon segítheti egészségünket is. Gazdag C-vitaminban – elég 9 termés ahhoz, hogy naponta elegendő C-vitaminhoz juss.
Érdekessége
A licsiszilvának is nevezett licsi Kínából származik, de az Amerika Egyesült Államokban, Afrikában és Új-Zélandon is termesztik. A rózsaszínű apró bibircsekkel borított héja sünire emlékeztet, mely alatt sima, lédús gyümölcshús veszi körül a nagy magot. A licsiszilvának fájdalom- és lázcsillapító hatása van, gyógyítja a köhögést, fekélyt, mirigyeket. A szárított licsi háromszor több tápanyagot tartalmaz, mint a friss.
Számtalan antioxidánst tartalmaz, melyek a daganatos megbetegedések és szívproblémák kialakulását is segíthetnek megelőzni. Ezek közül érdemes megemlítenünk a rutin, illetve a katechin vegyületeket. A licsiből nyert kivonatból és a zöld tea felhasználásával készítik Japánban az Oligonol nevű táplálékkiegészítőt, mely segít a gyulladásos tünetek és az edzés utáni kimerültség leküzdésében, emellett zsírcsökkentő hatása is van.

*A kép illusztráció.
Felhasználás
A friss licsit hámozd meg és fogyaszd a belsejét. A licsi magja nem ehető. A licsiből gyümölcslevet is lehet készíteni, vagy kompótot. Próbáld ki hal mellé átmelegítve, nem főzve.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 8-12°C között tárolandó.
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.