Alnatura

Alnatura BIO Sütőpor

72 g
BIO
529 Ft 7 347 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura sütőpor - 4-es csomagolás

Finom piskótákhoz, omlós tésztához vagy kekszekhez: Az Alnatura sütőpor kukoricakeményítő, tiszta tartár és szódabikarbóna keveréke. Egy tasak elegendő 500 gramm liszthez. Az Alnatura sütőpor összes összetevője biogazdálkodásból származik, gluténmentes és vegán.

Felhasználás - Szalámis pizza karfiolos alappal

Elkészítési idő
25 perc + 30 perc sütési idő

Hozzávalók
2 darab 22 centiméteres átmérőjű pizza elkészítéséhez (4 személyre):

  • 1 karfiol (kb. 800 g)
  • 300 g Alnatura csicseriborsóliszt
  • 2 teáskanál Alnatura borkő sütőpor
  • 2 teáskanál Alnatura tengeri só jóddal
  • 200 ml forró vizet
  • 8 evőkanál Alnatura olasz extra szűz olívaolaj
  • 500 g Alnatura mozzarella minis
  • 60 g rukkola
  • 120 g Alnatura Pesto Verde (1 pohár)
  • 80 g szalámi

Elkészítés

  1. Mosd meg és tisztítsd meg a karfiolt, szedd szét virágokra, majd vágd apróra (rizsszem nagyságúra).
  2. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet sütőporral, sóval, forró vízzel és olajjal. Keverd hozzá az apróra vágott karfiolt, fedd le, és hagyd, hogy a tészta szobahőmérsékleten 10 percig duzzadjon.
  3. Melegítsd fel a sütőt 200°C-ra, légkeveréses módra állítsd. A mozzarella golyókat felezd meg, mosd meg a rukkolát és szárítsd meg.  Helyezd a tésztát 2 sütőpapírral bélelt tepsire, és terítsd szét ½ cm vastagságban 2 db, kb. 22 cm átmérőjű pizza formájára.
  4. A sütőben kb. 22 percig süsd elő a pizzákat feltétek nélkül. Ezután kend meg pestóval, helyezd rá a szalámit és a mozzarellát, és kb. 8 perc alatt fejezd be a sütést. Rukkolával megszórva tálaljuk.

Tipp
A pesto verde helyett másfajta pestok is felhasználhatóak, ízlész szerint. Húsmentes változat elkészítéséhez használj seitanból készült vegán Alnatura „Szalámit” feltétként.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Kukoricakeményítő
Savanyúságot szabályozó anyag25 %
E334 - Borkősav
Térfogatnövelő szer
E500(ii) - Nátrium-hidrogén-karbonát

Tápérték: 100 g

Energia1004 kJ/235 kCal
Zsír0.5 g
amelyből telített zsírsavak0.1 g
Szénhidrát44 g
amelyből cukor0.5 g
Fehérje0.5 g
17.5 g
Élelmi rost0.5 g