Picobello

BIO narancs, csomagolt

1 kg
BIO
1 999 Ft 1 999 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Spanyolország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

 A közepesen vékony héj éretten élénk vörös-narancs színárnyalattal rendelkezik, sok illó illóolajat tartalmaz. A halvány narancssárga sárga hús puha, lédús, mag nélküli. Aromás és alacsony savtartalommal rendelkezik, ami általános édes ízt eredményez.

A narancs az egyik legkedveltebb citrus féle, a  friss narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. A narancs Ázsiában, különösen Dél-Kínában, Indiában és Délkelet-Ázsiában őshonos, és egy hibrid fajta, amelyet i. e. 2500 körül fejlesztettek ki. Ezek a gyümölcsök vadon nem teremnek, és az 1400-as években terjedtek el a Földközi-tenger térségében az ázsiai utazásokról visszatérő kereskedők révén. 

Érdekessége

A narancs Dél-Kelet Ázsiából származik, ie. 2500-ben már megtalálták nyomait Kínában. Valószínűleg Nagy Sándor segítségével jutott Európába. Neve a 14. században az arab „narange” szóból terjedt el.  Sok nyelven hívják kínai almának.

Felhasználása

  • citrusos lekvárként
  • húsok ízesítésére
  • gyümölcssalátába
  • limonádékhoz
  • sütemények díszítésére
  • héjával illatosíthatunk is

*A kép illusztráció.

Tárolás

száraz, hűvös és sötét helyen tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.