Caparrós Nature

Lobello baby fürtös szilvaparadicsom, csomagolt

200 g
Újdonság
959 Ft 4 795 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

40+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Spanyolország,
Tudtad?
A vásárlók szeretik a Kiflit!

Több mint 4.800 Google értékelés, átlagosan 4,9 csillaggal bizonyítja ezt. Vásárolj velünk, és megtudod, miért!

Ez a paradicsom a Caparrós egyik zászlóshajója lett. Szilva paradicsom szőlőben, nagyon édes, aromás és ízletes. Igazi ízfolt, amely senkit sem hagy közömbösen.

Kiváló A-, B- és C-vitamin-forrás, és számos betegséget megelőz. Ráadásul magas a likopin tartalma, ami éretten intenzív vörös színt ad neki.

Ezek a paradicsomok egyrészről jellemzően édesebbek és kevésbé savasak, mint piros társaik, másrészről, mivel általában nem agyonnemesített fajták, alacsonyabb hozamúak is, ezért drágábbak is.

A Lobello-t három egymást követő évben - 2019- ben, 2020-ban, és 2021- ben - díjazták a spanyol fogyasztók az év íze díjjal, és három arany csillagot kapott a Brüsszeli Ízintézetben.

Érdekessége

A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó növény, ami Dél- és Közép-Amerikában őshonos. Ma már egész évben vásárolhatunk különböző különleges paradicsom típusokat, így a kisméretű cseresznye (cherry), a valamivel nagyobb koktél illetve hosszúkás bogyó alakú (mini szilva, mini San Marzano) vagy körte formájú paradicsom fajtákat, fürtös vagy bogyónkénti kiszerelésben.

Felhasználás

Praktikusan fogyaszthatók szendvics mellé, illetve ételek díszítéseként is használhatóak. Színük is igen változatos lehet: a leggyakoribb piros bogyószín mellett ismerünk rózsaszínre, sárgára, narancssárgára, barnára, sőt zöldre érő fajtákat is. 

Termelői információ

1984- ben született meg a Caparrós, a Caparrós anyavállalata, mint családi cég Almeriában.  Almeriában a zöldségtermesztés- és kereskedelem jelentős fejlődést ért el nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A külföldi mezőgazdasági értékesítésben a vezető cégek közé tartoznak. A számok alátámasztják azt a pozitív tendenciát, amelyet az ágazat az elmúlt évtizedben tapasztalt, és megduplázta az exportot.

Európa az andalúz mezőgazdasági értékesítés fő piaca, mivel a tíz fő piac ezen a kontinensen található. Németország a gyümölcs - és zöldségexportuk fő célpontja. Minden terméküket helyben termesztik: paradicsom, paprika, uborka, padlizsán, cukkini és görögdinnye. A cég 2020- ban megalapította a Pedro Caparros Alapítványt.

A Caparrós ültetvényeink Almería tartomány különböző stratégiai területein találhatók, hogy garantálják a termelést az év 12 hónapjában. Az őszi-téli hideg évszakban a tengerparton termelnek, a Cabo de Gata-Níjar Természeti Park (az egész európai kontinens legnagyobb tengeri-szárazföldi természetvédelmi területe) mellett. Éves átlaghőmérséklete 18 °C. A meleg évszakokban a termelést a Sierra Nevada lábánál, Sierra de los Filabres területén lévő megművelt földükről nyerik. Ez a másik nagy természeti park Dél-Spanyolországban. Magassága és hőmérséklete nyáron enyhe klímát biztosít, amely lehetővé teszi a két termelési időszak összekapcsolását.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106, Budapest Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.