
Horváth Rozi Fahéj tört
15 g- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tört fahéj
Receptötlet: Dán fahéjas csiga
Hozzávalók
300 g tej, 2 ek Horváth Rozi tört fahéj, 50 g olvasztott vaj, 425 g liszt, 10 g élesztő, 60 g cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 75 g olvasztott vaj, 50 g barna cukor, 2 ek őrölt fahéj.
Elkészítés
- A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.
- Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
- Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjanak duzzadni. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Termelői információ
A Horváth Rozi termékek széleskörű fűszerek világát kínálják a fogyasztóik számára. A magyaros ételekhez szükséges fűszerektől kezdve egészen a távolkeleti ízekig elröpíthetik fantáziádat.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forgalmazó
Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.