Dr. Oetker
Dr. Oetker Mézeskalács süteménypor
450 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Dr. Oetker Mézeskalács süteménypor
A karácsony elengedhetetlen kelléke a mézeskalács. Csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen saját készítésű díszek ékesítik karácsonyfánkat. A mézeskalács díszek elkészítísében nyújt segítséget a Dr. Oetker Mézeskalács alappor.
Termékinformáció
Mézeskalács alappor.
Felhasználási javaslat
Hozzávalók
- A doboz tartalma: 400 g süteménypor, 50 g dekor cukor
- Tésztához: 50 g hideg margarin, 50 ml hideg tej, 2 db tojássárgája (M-es)
- Kenéshez és díszítéshez: 1 db tojásfehérje (M-es)
- Kiszúróformák
Sütési információk
- Kérjük, vedd figyelembe saját sütőd tulajdonságait.
- Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
- Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
- Sütési idő: kb. 8-10 perc
Tészta elkészítése
A süteményport, a margarint, a tejet és a tojássárgájákat öntsd egy keverőtálba. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 3-5 percig keverd, majd lisztezett munkalapon kézzel gyúrd át. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtsd, majd szúrj ki belőle különböző formákat. (A kiszúróformát mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon!) A kiszúróforma méretétől függően, kb. 50 db sütemény lesz belőle.
Sütés
A süteményeket tedd kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsire és a tetejüket a tojásfehérjével kend meg. A tepsit told a sütő közepébe, és süsd meg a süteményeket. Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyd kihűlni.
Díszítés
A dekor cukrot és a kenésből megmaradt tojásfehérjét öntsd egy keverőedénybe. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3-5 percig verd. A felvert mázat töltsd műanyag zacskóba, egyik sarkát vágd ki és ízlés szerint díszítsd a kihűlt süteményeket.
A márkáról
A Dr. Oetker története 1891-ig nyúlik vissza: ekkor kísérletezte ki Dr. August Oetker patikus a ma már klasszikusnak számító sütőport. A vállalat több mint 100 éves története során az Oetker-család mindig is aktív szerepet vállalt a cégvezetésben.
A márka száznál is több különböző termékkel van jelen az élelmiszerüzletekben, ezek közül szinte valamennyi a legnépszerűbb saját kategóriájában. Független kutatási eredmények igazolják: a Dr. Oetker az egyik legismertebb, legkedveltebb és leggyakrabban használt élelmiszeripari márka Magyarországon. A Dr. Oetker Magyarország tízszer is kiérdemelte a Superbrands-díjat.
A Dr. Oetker arra törekszik, hogy a környezeti erőforrásokkal a lehető legtakarékosabban bánjon, kerülje az emberek és a környezet veszélyeztetését, és minden eljárást és folyamatot folyamatosan a környezetterhelés további csökkentését célozva fejlesszen. A környezet- és klímavédelmi szabályozások kötelezően érvényesek minden egyes munkavállalónk számára. Így mára sikerült a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelnünk. Célunk a jövőben is az, hogy folyamatosan csökkentsük a környezeti terhelést.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forgalmazó
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
1016 Budapest, Mészáros utca 58/b.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
süteménypor | |
Búzaliszt | |
Cukor | |
tűszerek | |
térfogatnövelőszer | |
E500 - Nátrium-karbonátok | |
mézpor | 0.6 % |
Maltodextrin | |
Zsírszegény kakaópor | |
karamell-cukorszirup | |
Színezék | |
E150c - karamell – ammóniás | |
aromák | |
Sűrítőanyag | |
E401 - Nátrium-alginát | |
dekorcukor | |
Cukor | |
Kukoricakeményítő |
Tápérték: 100 g
Energia | 1588 kJ/377 kCal |
Zsír | 9.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3.8 g |
Szénhidrát | 65 g |
amelyből cukor | 30 g |
Fehérje | 7.6 g |
Só | 0.62 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Tojás |
Szójabab |
Tej |
Diófélék |