Panarini
PANARINI Szürkeharcsa, bőr nélküli extra filé
kb. 0,65 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Szürkeharcsa, bőr nélkül extra filé
Termékleírás
A szürkeharcsa Európa őshonos édesvízi hala, elterjedt és kedvelt halfaj. Fehér, finoman rostos húsa szálkamentes, sokoldalúan felhasználható. D-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, így fogyasztása elősegíti a csontozat megerősödését és az egészséges szívműködés fenntartását.
Elkészítési javaslat: A magyar konyha kedvelt fogása a harcsapaprikás túrós csuszával; ezenkívül a szürkeharcsa elkészíthető hallének, grillezve, rántva, halkocsonyának, halsalátának, illetve más hidegkonyhai ételek alapanyagául is szolgálhat.
Szürkeharcsa filé recept:
- A szürkeharcsa filéket megmossuk, leszárítjuk egy papírtörlő segítségével. Be sózzuk, vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, majd lefedve pihentetjük hűtőbe 10-20percig.
- Egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, adjunk hozzá, kevés tejet és jól keverjük össze. Egy másik sekély tálban keverje össze a kukoricalisztet, a sót, a fokhagymaport, a cayenne-t és a durvára tört borsot. A filét mártsuk tejkeverékbe, majd hempergessük bele a kukoricadara keverékbe.
- Bő olajban, süssük 160-180°C-on, 3-4 percig mindkét oldalát arany barnára. Díszítsük citrommal vagy lime-al, ha szükséges.
Készítsünk mellé mártogatóst:
- Keverjük össze a 2 rész, majonézt 1 rész tejfölt finomra vágott savanyú uborkával zúzott kapribogyóval. Ízesítsük citromlével, friss vágott kaporral, és Worcestershire-i szósszal, mustárral.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A legjobb íz elérése érdekében fedje le és tárolja hűtőszekrényben legalább 30 percig.)
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Szürkeharcsa filé |
Tápérték: 100 g
Energia | 498 kJ/119 kCal |
Zsír | 4.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1 g |
Szénhidrát | 1 g |
amelyből cukor | 0.6 g |
Fehérje | 19 g |
Só | 2.2 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |