Panarini

PANARINI Szürkeharcsa, bőr nélküli extra filé

kb. 0,65 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 3 NAPIG

kb

 6 203 Ft 9 499 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

700+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szürkeharcsa, bőr nélkül extra filé

Termékleírás

A szürkeharcsa Európa őshonos édesvízi hala, elterjedt és kedvelt halfaj. Fehér, finoman rostos húsa szálkamentes, sokoldalúan felhasználható. D-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, így fogyasztása elősegíti a csontozat megerősödését és az egészséges szívműködés fenntartását.

Elkészítési javaslat: A magyar konyha kedvelt fogása a harcsapaprikás túrós csuszával; ezenkívül a szürkeharcsa elkészíthető hallének, grillezve, rántva, halkocsonyának, halsalátának, illetve más hidegkonyhai ételek alapanyagául is szolgálhat.

Szürkeharcsa filé recept:

  1. A szürkeharcsa filéket megmossuk, leszárítjuk egy papírtörlő segítségével. Be sózzuk, vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, majd lefedve pihentetjük hűtőbe 10-20percig.   
  2. Egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, adjunk hozzá, kevés tejet és jól keverjük össze. Egy másik sekély tálban keverje össze a kukoricalisztet, a sót, a fokhagymaport, a cayenne-t és a durvára tört borsot. A filét mártsuk tejkeverékbe, majd hempergessük bele a kukoricadara keverékbe.
  3. Bő olajban, süssük 160-180°C-on, 3-4 percig mindkét oldalát arany barnára. Díszítsük citrommal vagy lime-al, ha szükséges.

Készítsünk mellé mártogatóst:

  1. Keverjük össze a 2 rész, majonézt 1 rész tejfölt finomra vágott savanyú uborkával zúzott kapribogyóval. Ízesítsük citromlével, friss vágott kaporral, és Worcestershire-i szósszal, mustárral.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A legjobb íz elérése érdekében fedje le és tárolja hűtőszekrényben legalább 30 percig.)

Jó étvágyat!

Termelői információ

A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék. 

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Tárolás

Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.

Forgalmazó

Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 3 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

Szürkeharcsa filé

Tápérték: 100 g

Energia498 kJ/119 kCal
Zsír4.4 g
amelyből telített zsírsavak1 g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor0.6 g
Fehérje19 g
2.2 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Hal
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.