Panarini
PANARINI Pontyfilé bőrös, hasszél nélkül
kb. 0,64 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
PANARINI Pontyfilé bőrös, hasszél nélkül
A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.
Termékinformáció
A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.
Ponty filé recept:
- Az újburgonyát megkapargatjuk, alaposan megmossuk, majd egy teflonedényben kevés olajon, 2 csipetnyi sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- A halszeleteket lebőrözzük, beirdaljuk, megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, elősütjük, csak az íze kedvéért.
- A hal sütése után megmaradt olajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett, összevágott spenótot, jól összeforgatjuk, addig pároljuk, amíg összeesik. A párolt spenótot szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A levelestésztát lisztezett deszkára terítjük. Egyik felének a közepén sorba rakjuk a karikákra vágott burgonyát, rátesszük az elősütött pontyszeleteket. A halra ráhalmozzuk a fokhagymás párolt parajt, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig jól nyomkodjuk.
- Tojásos kenőtollal kicsit megkenegetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
ponty filé |
Tápérték: 100 g
Energia | 762 kJ/183 kCal |
Zsír | 13.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3.4 g |
Szénhidrát | 0.2 g |
amelyből cukor | 0.1 g |
Fehérje | 19 g |
Só | 0.13 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |