Panarini

PANARINI Pontyfilé bőrös, hasszél nélkül

kb. 0,61 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 6 NAPIG

kb

 3 751 Ft 6 199 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

PANARINI Pontyfilé bőrös, hasszél nélkül

A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.

Termékinformáció

A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.

Ponty filé recept:

  1.  Az újburgonyát megkapargatjuk, alaposan megmossuk, majd egy teflonedényben kevés olajon, 2 csipetnyi sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A halszeleteket lebőrözzük, beirdaljuk, megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, elősütjük, csak az íze kedvéért.
  3. A hal sütése után megmaradt olajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett, összevágott spenótot, jól összeforgatjuk, addig pároljuk, amíg összeesik. A párolt spenótot szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A levelestésztát lisztezett deszkára terítjük. Egyik felének a közepén sorba rakjuk a karikákra vágott burgonyát, rátesszük az elősütött pontyszeleteket. A halra ráhalmozzuk a fokhagymás párolt parajt, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig jól nyomkodjuk.
  5. Tojásos kenőtollal kicsit megkenegetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét. 
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

Termelői információ

A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék. 

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Tárolás

Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó. 

Forgalmazó

Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 6 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

ponty filé

Tápérték: 100 g

Energia762 kJ/183 kCal
Zsír13.2 g
amelyből telített zsírsavak3.4 g
Szénhidrát0.2 g
amelyből cukor0.1 g
Fehérje19 g
0.13 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Hal
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.