Bezsenyi Balázs őstermelő

Zöld spárga 14mm+,Soltvadkertről Bezsenyi Balázs termelőtő csomagolt

500 g
TermelőiFrissen szedett
2 299 Ft 4 598 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Friss, ízletes tavaszi csemege.

Bezsenyi Balázs vagyok, 47 éves őstermelő. Nagyapám adta át a gazdálkodás szeretetét. Már 19 éve termesztem a spárgát, mert frissessége és különleges íze feldobja az ételeket.

A liliomfélék családjába tartozó évelő növény, megvastagodott hajtását, az ún. spárgasípot fogyasztjuk.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A zöld spárga (Asparagus officinalis) egy rendkívül tápláló és ízletes zöldség, melyet számos konyhában kedvelnek. Ellentétben a fehér spárgával, amelyet a föld alatt termesztenek, a zöld spárga a napfénynek kitett területeken növekszik. Ennek eredményeként a zöld spárga gazdagabb klorofillban és A-vitaminban, valamint alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkezik.

A zöld spárga hosszú, vékony szárakkal rendelkezik, amelyeknek a végén csúcsos vagy zárt rügyek találhatók. A spárga szára enyhén rostos és ropogós textúrájú, ízét pedig leginkább a friss, enyhén kesernyés aromája határozza meg.

Ezenkívül a zöld spárga gazdag tápanyagforrás, melyek közé tartozik a rost, a C-vitamin, a K-vitamin, a folsav és a réz. Ezek az összetevők fontosak az immunrendszer erősítésében, a vérképzés támogatásában és az egészséges emésztőrendszer fenntartásában.

A zöld spárgát számos módon lehet elkészíteni, például párolva, grillezve, főzve vagy sütve. A spárga ízét és textúráját gyakran kiegészítik más alapanyagokkal, például citrommal, fokhagymával, olívaolajjal vagy parmezánnal, hogy még gazdagabb és ízesebb élményt nyújtsanak az ételben.

Összességében a zöld spárga nemcsak ízletes és sokoldalú zöldség, hanem kiváló táplálékforrás is, amely hozzájárulhat az egészséges étrend kialakításához és a változatos ételkészítéshez.

Felhasználás

Sokoldalúan felhasználható: alkalmas előtelnek, levesnek, köretnek, rizottóba vagy húsételekhez.

Termelői információ

"Bezsenyi Balázs vagyok. 47 éves őstermelő. 
A gazdálkodás szépségét nagyapám tanította meg nekem. Önállóan 19 éve foglalkozom spárgával, a tavasz hírnökével. Miért pont a spárgát választottam? Frissességével, páratlan külsejével az ételek ízét, kinézetét is feldobja. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, amik az egészségünket is pozitívan befolyásolják.
A spárga a zöldségek királya, a királyok zöldsége."

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.