Kotányi Mexico Taco füszerkeverék

20 g
 389 Ft 19 450 Ft/kg
Származási ország: Ausztria,

Kotányi Mexico Taco füszerkeverék

A világ ízei: A kész taco fűszerkeverék használatával kulináris utazást tehetsz a hagyományos mexikói ízek világába. Természetesen - ízfokozók - tartósítószerek - színezékek nélkül.

Felhasználási javaslat

Mexikói taco 3-4 fő részére

  • 10 db kukorica tortilla,
  • 600 g marha hátszín zsír nélkül,
  • 1 db nagy vöröshagyma,
  • 200 g vörös Kidney bab (főtt),
  • 1 piros kaliforniai paprika,
  • 1 csom. Kotányi Taco fűszerkeverék,
  • 50 ml zöldségleves,
  • kevés kukoricacsíra olaj,
  • római vagy jégsaláta

Guacamole-hoz:

  • 3 db érett avokádó,
  • 1 db lime,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 2 fokhagymagerezd,
  • 1 TK Kotányi őrölt chili,
  • só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

A Guacamolehoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítsd fel és tedd egy tálba. Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magot belőlük és kanalazd ki a héjából a húst. Villával törd szét, keverd el a felaprított vöröshagymával és fokhagymával, míg krémes állagot nem kapsz. Add hozzá a lime levét, az őrölt chilit, sózd, borsozd és még egyszer keverd jól el. A hátszínt 4 cm-es csíkokra vágd fel és fűszerezd a Kotányi Taco fűszerkeverékkel, keverd el 4 EK kukoricacsíra olajjal és ebben 15 percig hagyd pácolódni. Serpenyőben közepes hőfokon süssd át, majd vedd ki. A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát kockázd fel és kevés olajon pirítsd át. Add hozzá a húst és a vörösbabot, még egyszer pirítsd át, öntsd fel a zöldséglevessel, majd vedd le a tűzről. A tortillák mindkét oldalát forró serpenyőben melegítsd át. A közepüket kend meg guacamole-val, helyezz rá kevés salátát, majd a húsos tölteléket, végül hajtsd össze a tortillákat.

Tipp: Marhahús helyett szárnyashúst is használhatsz. A guacamole kevés tejszínnel még krémesebb lesz.

Termelői információ 

Tökéletes élvezet csak a megfelelő minőség mellett létezhet. Ezért a Kotányinál mindig arra törekszenek, hogy kiváló minőségű zöldfűszereket és fűszereket kínáljanak Neked, melyek gazdagabbá teszik mindennapi főztödet.

Miként dolgozzák fel termékeiket:
Betakarításukat követően zöldfűszerek és fűszerek óvatos feldolgozáson esnek át, mielőtt gondosan csomagolnák őket - többek közt azért, hogy megőrizzük értékes aromáikat. A szárítás kapcsán rendkívül fontos a sebesség és a megfelelő hőmérséklet. Az őrlés, aprítás és szitálás során mindenkor ügyelnek termékeik óvatos kezelésére, hogy te is  élvezhesd a rendkívüli ízeket, és már a fűszer csomagolásának felbontásakor érezhesd a szenvedélyt.

„Csak a legkiválóbb fűszereket kiválogatni a világ beszállítóitól igazán különleges kihívás!" "

Erwin Kotányi

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.