TR Művek
TR Furmint száraz fehér Tokaji bor
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tokaji BIO száraz fehér bor
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
TR Dry Furmint száraz fehérbor, BIO
Termékleírás
Ásványos száraz bor, ropogós savakkal. Komplexebb almás, mandulás, citrusos ízvilág. Ökológiai (bio) szőlőművelés és borkészítés.
A készítésről:
A szőlőben kb. 1 kg-os tőketerheléssel dolgoznak. A 2018. szeptember elsejei kézi szüretet gyengéd egész fürtös préselés és spontán erjesztés követte acéltartályban. 70%-át seprőn acéltartályban, míg 30%-át 300 literes zempléni Kádár tölgyfa hordóban érleltük 8-9 hónapon keresztül. Acéltartályos egalizálást követően palackozták. Birtokuk jellegzetes száraz bora, melyet minden évben elkészítenek.
Termőterület: Tállya, Palota-dűlő
Ételpárosítási javaslatunk:
Ajánljuk önmagában, baráti beszélgetések kísérőjeként. Kiválóan párosítható roston sült mandulás pisztránggal, egyéb halételekkel, szárnyasokkal, érlelt kemény sajtokkal.
Termelői információ
TR Borászat Tokaj - Bio butikborászat a Tokaj Régióban.
Anikó, Pali, Dénes és Jani - a TR csapata. 2013-óta a Tállyai Palota-dűlő 3.5 hektáros területéről hozzák el nektek palackba zárva a tokaji terroirt. 2020-tól pedig ökológiai (bio/organikus) tanúsítvánnyal is rendelkeznek mind a szőlőművelés, mind a borkészítés terén. A környezet biológiai sokféleségének megteremtésére és fenntartására törekednek. Nem használnak felszívódó kémiai növényvédő szereket, kizárólag kontakt termékeket melyek erősítik a szőlő természetes védekező képességét és immunrendszerét.
Boraik stílusban a Tokaj Régiót megújító nagy, száraz fehérborokat követik, fiatalos lendülettel és könnyedebb tónusokkal kiegészítve azokat.
Vulkanikus terület lévén a Palota-dűlő tökéletes ásványosságot ad; a kitettsége pedig kedvez a megfelelő sav-cukor egyensúlynak. Továbbá a Tokaji Régió a természetes cukortartalomról szól, melyet büszkén mutatnak meg az édes kései szüretükben, szamorodniban és aszúban.
Ragaszkodnak a minőséghez, valamint a szőlő fajtajellegét és a termelőterületet legjobban bemutató és megőrző technológia alkalmazásához
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 15°C alatt, napfénytől védve tárolandó. Felbontás után hűtőben tartandó és néhány napon belül elfogyasztandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
furmint |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |