Lajvér
Lajvér Szekszárd Cabernet Franc
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Lajvér Szekszárd Cabernet Franc
A Lajvér patak völgye egyedülálló mikroklímát biztosít déli fekvésű, teraszos szőlőültetvényeinknek. A löszös talajon minden fajta évről évre megmutatja a benne rejlő maximumot. Illatban erdei gyümölcsök, cseresznye és némi csokoládé, kortyban bársonyos tanninok és kellemes savérzet teszik ellenállhatatlanná. Kiválóan illik vörös, szaftos húsokhoz, pástétomokhoz, csokoládés desszertekhez.
Hogyan készül?
Alapos válogatás és gondos feldolgozás után a cabernet franc szőlő mustja acéltartályban erjedt. Egy része 12 hónapon keresztül érlelődött magyar tölgyfa hordóban. A végeredmény egy elegáns, visszafogott bor.
- Száraz vörösbor.
- 13,5%-os alkoholtartalmú.
- 100%-ban Cabernet Franc szőlőből.
- Szekszárdi borvidékről.
- Töltött káposzta, cukkíni, kék sajtok mellé ajánljuk.
Leírás
Szekszárdi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor.
Termékinformáció
Fogyasztása 15-17 °C-on ajánlott, 30-60 perccel a fogyasztás előtt célszerű felbontani.
Termelői információ
A négy táblán kialakított harminc teraszos ültetvény tökéletesen idomul a Lajvér patak medréhez, ami különleges és természetes mikroklímát biztosít a Lajvér borászat birtokának. Ez nem csak azt jelenti, hogy az alsó és a felső teraszok között egész évben több fokos hőmérsékletkülönbség van, hanem azt is, hogy változatos a talaj víztartalma. A völgy természetes szélcsatornaként szellőzteti át az ültetvények lombozatát és fürtjeit, segítve ezzel a környezettudatos szőlőművelést. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy mind a tizenkét szőlőfajtájuk otthon érezze magát.
Tárolás
Hűvös, száraz helyen, felbontás után 5-7 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva tárolandó.
Forgalmazó
Lajvér Borház Kft.
7121 Szálka,
07/28 HRSZ
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Cabernet Franc | 100 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 347 kJ/83 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 2.7 g |
amelyből cukor | 0.12 g |
Fehérje | 0.1 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |