Kikkoman

Kikkoman Szójaszósz kiöntős "less salt"

150 ml
Nagyszerű ajánlat
2 039 Ft 13 593 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

600+ vásárló kedvence

Származási ország: Hollandia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Kikkoman Szójaszósz kiöntős "less salt"

A világszerte ismert ikonikus kiöntős üveges formátum Kikkoman szójaszósszal. A szójaszószt az emberek ezzel az üveggel azonosítják, olyannyira, hogy ez a kiszerelés, az üveg formája a Kikkoman márka védjegye. A design ugyan egyszerűnek tűnik, de kialakítása 3 évbe telt, a kiöntő fejét a japán tradícionális szójaszószos kancsók inspirálták, azzal az újítással, hogy ez a modell biztosítja a csepegésmentességet a használat után. Sikere már több mint 50 éve töretlen, így ez a kiszerelés stratégiai fontosságú a márka életében, és állandó eleme a legtöbb ázsiai étteremnek – ahonnan sokaknak ismerős.

Termékleírás

Sokak számára fontos a napi sóbevitel alacsonyan tartása az étkezések során. A természetes erjesztésű csökkentett sótartalmú szójaszósz 43%-kal kevesebb sót tartalmaz, mint az eredeti klasszikus, ezzel tökéletes eszköz lehet a só helyettesítérére. Csökkentett sótartalma ellenére ugyanolyan sokoldalú, tökéletesen alkalmas salátaöntetekhez, húsokhoz, serpenyős ételekhez, mint klasszikus testvére.

A szójaszósz általánosságban kis mennyiségben nagyszerű eszköz bármilyen étel ízének kiemeléséhez, nem csak az ázsiai konyhában, a szója magas umami tartalma ugyanis felerősíti az aromákat.

Semmilyen mesterséges színező- és ízesítő anyagot nem tartalmaz! Vegán.

Felhasználási javaslat

Ajánljuk pirított csirkés tésztához.

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé, 500 g tojásos kínai tészta, 2 db sárgarépa, 2 közepes fej vöröshagyma, 0,5 kis fej káposzta, 1,5 ek friss gyömbér, 1 db thai chili, 2 gerezd fokhagyma. 1 ek sűrű  osztrigaszósz, 6 ek sötét szójaszósz, 0,5 dl repceolaj, só ízlés szerint, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint, 2 ek naprafogóolaj.

Elkészítés 

  1. A csirkemellet sózd, borsozd, és kevés napraforgóolajon süsd mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tedd 180 fokos sütőbe 12 percre. 
  2. Készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát vágd fel, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozd meg, majd késsel aprítsd fel, a chili paprikát pedig karikázd. 
  3. Amikor a csirke elkészült, szeleteld fel vékonyan.
  4. Tedd fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül.
  5. Wokban nagy lángon hevítsd fel a repceolajat, majd dobd bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverd, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek. 
  6. Add hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsd 2-3 percig, majd öntsd a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt.
  7. Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, add hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgasd össze, végül tedd a wokba a tésztát is, keverd össze a szósszal, és rövid ideig pirítsd. 

Termelői információ

A japán eredetű Kikkoman márka több mint 300 éves tapasztalattal rendelkezik a világhírű természetesen erjesztett szójaszósz gyártásában.

A Kikkoman elődje 8 családi társaság egyesülésével jött létre 1917-ben Japánban. A Goyogura Noda-ban épült egy gyáruk azzal a céllal, hogy megőrizzék a hagyományos technikákat és folytassák a szójaszósz előállítását a birodalmi háztartás számára. A márkanév annyira híres Japánban, hogy a 2021-es olimpiai játékok hivatalos partnerévé is vált. 

Tárolás

Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.

Forgalmazó

Maresi Foodbroker Kft.
1118 Budapest,  Homonna utca 2.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

víz
Szójabab
Búza
Szesz eredetű ecet
Alkohol
Cukor

Tápérték: 100 g

Energia450 kJ/107 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát6.9 g
amelyből cukor3.9 g
Fehérje9.7 g
9.1 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Szójabab
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.