Dr. Oetker

Dr. Oetker Dzsemfix 4:1

20 g
Újdonság
329 Ft 16 450 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez. Gyors és cukortakarékos.

A Dr. Oetker befőzőszerekben a természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 1-3 percre rövidítsd. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.

Leírás

Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez.

Termékinformáció

Adagolás:1000g gyümölcs (előkészített), 250 g cukor, 1 tasak Dzsemfix 4:1.

Elkészítés

  1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint darabold, majd az egészet pépesítsd.
  2. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét vágd apóra, másik felét pépesítsd.
  3. Az elkészített gyümölcsöt öntsd egy főzőedénybe. A dzsemfixet a kimért cukorral keverd el, és add a gyümölcshöz, majd állandó keverés mellett nagy lángon forrald fel.
  4. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig hagyd forrni, majd vedd le a tűzről. Ha szükséges, a habot távolítsd el a tetejéről.
  5. Az előkészített üvegeket azonnal töltsd peremig, jól zárd le és kb. 5 percre fejre állítjuk. 

Tipp

  • Őszibarack eltevése esetén használj két tasak Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé.
  • Friss helyett használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérd ki a szükséges mennyiséget. 
  • A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tárold.

A márkáról

A Dr. Oetker története 1891-ig nyúlik vissza: ekkor kísérletezte ki Dr. August Oetker patikus a ma már klasszikusnak számító sütőport. A társaság központja azóta is Bielefeldben található, de Németországon kívül a világ 40 országában kaphatóak a Dr. Oetker termékei. Az európai és a tengerentúli szervezetek közel 8000 alkalmazottat foglalkoztatnak. A vállalat több mint 100 éves története során az Oetker-család mindig is aktív szerepet vállalt a cégvezetésben.

Magyarországon nem sokkal az alapítás után, a múlt század elején jelentek meg az Oetker-termékek. Ma már 350-en dolgoznak a budapesti irodában és a jánossomorjai gyártóüzemben. A márka száznál is több különböző termékkel van jelen az élelmiszerüzletekben, ezek közül szinte valamennyi a legnépszerűbb saját kategóriájában. Független kutatási eredmények igazolják: a Dr. Oetker az egyik legismertebb, legkedveltebb és leggyakrabban használt élelmiszeripari márka Magyarországon. A Dr. Oetker Magyarország tízszer is kiérdemelte a Superbrands-díjat.

A Dr. Oetker arra törekszik, hogy a környezeti erőforrásokkal a lehető legtakarékosabban bánjon, kerülje az emberek és a környezet veszélyeztetését, és minden eljárást és folyamatot folyamatosan a környezetterhelés további csökkentését célozva fejlesszen. A környezet- és klímavédelmi szabályozások kötelezően érvényesek minden egyes munkavállalónk számára. Így mára sikerült a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelnünk. Célunk a jövőben is az, hogy folyamatosan csökkentsük a környezeti terhelést.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
1016 Budapest, Mészáros utca 58/b.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Tápérték: 100 g

Energia1279 kJ/303 kCal
Zsír0.3 g
amelyből telített zsírsavak0.2 g
Szénhidrát57 g
amelyből cukor57 g
Fehérje0.5 g
1.37 g
Élelmi rost20.5 g