Petrezselyem gyökér csomós
160 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Két alaptípusa a gyökérpetrezselyem (fehérrépa) és a levélpetrezselyem. C , E vitaminban és ásványi sókban gazdag, azonban főzés közben nemcsak aromáját, hanem vitamintartalmát is elveszíti, ezért amennyiben nem nyersen használjuk fel, csak a főzés végén adjuk az ételekhez.
*A kép illusztráció.
Érdekessége
Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszernövény, mára azonban az egész világon elterjedt.
Felhasználás
Az édes ételek, desszertek kivételével gyakorlatilag mindenhez használhatjuk. Nagyon fontos, hogy a petrezselyem zöldjét ne főzzük, mert elveszti vitamintartalmát. Apróra vágva a kész ételekhez adjuk hozzá. Ha a sütésre előkészített kacsát, libát, csirkét a hasüregében bedörzsöljük apróra vágott petrezselyemmel a sokak által kellemetlennek tartott szagokat eltünteti. Jó szívvel ajánlható a pikáns ételek díszítéséhez is.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.