Bács-Zöldért Zrt.

Bács-Zöldért Zöld leves spárga 8-12 mm, csomagolt

500 g
ÚjdonságTermelőiFrissen szedett
2 399 Ft 4 798 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A zöld leves spárga fajtajellegéből adódóan a 17 cm magasság felett hajlamos kinyílni. Ez nem von le a növény élvezeti értékéből.
Ez a tulajdonsága akkor észrevehető, ha még vékonyabb, fiatalabb a spárga, ezért könnyebben kipattannak a szemek.

Energiatartalma alacsony, sok vizet, káliumot és C-vitamint tartalmazSzéles körben felhasználható, köretnek húsok mellé, levesnek, vagy magában előételnek, esetleg több szálat sós palacsintába csavarva.

A zöldspárga élénk zöld színű, íze intenzívebb, mint a fehéré.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A liliomfélék családjába tartozó évelő növény, megvastagodott hajtását, az úgynevezett spárgasípot fogyasztjuk.

A spárga útja

A spárgaszezon április közepétől június végéig tart, ezért érdemes ebben az időszakban minden lehetőséget megragadni a fogyasztására. A spárga termesztése gondoskodást és türelmet igényel, ugyanígy a betakarítás is, amely eléggé időigényes tevékenység.

Legideálisabb a spárga kézi betakarítása, ami után azonnal lehűtik, válogatják és elosztják. Annak érdekében, hogy a spárga megőrizze legjobb tulajdonságait, a betakarítás után 6 órával már rendelhető, 12 órán belül lehet az asztalodon. A jutalom a nap végén: a frissen betakarított spárga íze, amely kiemelkedően gyengéd, mégis karakteres, hasonlóan a fiatal borsóhoz.

Felhasználás

A finom leveseket készíthetünk belőle, mint például egy vitaminnal tele, könnyed tavaszi spárgakérmlevest.

Recept Javaslat

Spárgakrémleves

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes db burgonya
  • 50 dkg zöldspárga
  • 50 g vaj
  • 7 dl zöldség alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk.
  3. Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk.
  4. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  5. Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva.

 

Termelői információ

A friss spárgát a több mint 65 éves múltra visszatekintő kecskeméti Bács-Zöldért biztosítja. Magyarország legnagyobb, 200 hektáros ültetvényét hozták létre, melyen közel 2000 tonna prémium minőségű, saját termelésű zöldség-gyümölcs kap helyet. A kecskeméti termelő a hagyományos kertészeti ismereteket kombinálja a legmodernebb mezőgazdaság-tudományi eredményekkel, mely a kiemelkedő minőségű frissáruról már az első falatnál érezhető.

*A kép illusztráció.

Tárolás

Hűtve, 4°C-on tárolva.

Forgalmazó

Bács-Zöldért zrt.
6000 Kecskemét, Borbás tanya 10


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Tápérték: 100 g

Energia83.68 kJ/20 kCal
Zsír0.1 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát1.8 g
amelyből cukor1.8 g
Fehérje2.2 g
0 g
Élelmi rost2.1 g