Haas

Haas Natural Sütőpor csomag 4x12g

48 g
Nagyszerű ajánlat
219 Ft 4 563 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Haas Natural Sütőpor 4x12g

A Haas termékek története mintegy 100 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor I. Eduard Haas feltalálta a sütőport és orvosi praxisában gyógyszerként ajánlotta betegeinek. Unokája, III.Eduard Haas, cégünk névadója és alapító atyja 1915-ben megkezdte a sütőpor gyártását is.

A sütőpor a tészta levegősségéért felel, összetevői biztosítják azt, hogy a tészta könnyű, levegős és laza legyen.

Felhasználás

Bármely tészta még finomabb lesz, ha a lisztet először a Haas Natural Sütőporral összeforgatod, majd finom lyukú szitán kétszer átszitálod. Ha a tésztába magvakat, aszalt gyümölcsöt szórsz (például püspökkenyér esetén), előzőleg forgasd sütőporos lisztbe, így garantáltan szép egyenletesen eloszlik a tésztában és nem süllyed le a tepsi aljára.

Hogyan készíts tökéletes piskótát? Mindenki számára ismert hogy a piskóta nagyon kényes tészta. Könnyen „összetörik”, összeesik, ha nem megfelelő módon készíted el.

Receptajánlat

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig kevered. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 percig tart. A tojásfehérjét kemény habbá vered, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozod.

  • A felvert tojásfehérje egyharmadát a cukros tojássárgájára teszed, de még nem kevered el. A sütőporral összekevert liszt egyharmadát rászitálod, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatod. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben kevered bele.
  • Egy nagy tepsit kivajazol, belisztezel vagy sütőpapírral kibélelsz. A masszát egyenletesen rásimítod. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt sütöd meg.
  • Ha nem lapot, hanem piskótakorongot sütsz, akkor a masszát kivajazott, belisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 24 centi átmérőjű tortaformába simítod, majd ugyancsak közepes lánggal 30-35 percig sütöd. Akkor jó, ha a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni, s a közepébe szúrt tűre nem tapad ragacsos massza.

Néhány tipp a sütés-főzéshez:

  • Ha a recept szerint a piskótakorongot lapjában 3 részre kell vágni, akkor 1 tojással, 1 evőkanál cukorral és ugyanennyi liszttel többet számíts, hogy nagyobb legyen a tészta, és könnyebben felvághasd.
  • Ha kakaós piskótát sütsz, 1 evőkanálnyi keserű kakaóport használj ugyanennyi finomliszt helyett, és a cukorral felvert tojássárgájába önts 1 evőkanál vizet.
  • Diós piskóta esetében 2 evőkanál finomlisztet helyettesíts ugyanennyi darált dióval.
  • Piskótatekercs készítéséhez a kisült piskótalap tetejét liszttel enyhén behinted, gyúrólapra borítod, még melegen lehúzod róla a sütőpapírt (már ha volt rajta), és feltekerve újra belecsomagolod (konyharuhába is lehet). Azért még melegen, mert ha kihűlt törik, nem csavarható.

Még egy konyhai trükk a Haas Natural sütőporral:

Megmentheted az odakozmált lábosokat, ha sütőport szórsz az aljukra, felöntöd meleg vízzel, majd másnap reggel tedd az edényt tűzre és forrald ki. Így biztosan feljön a "kozma" és az odaszenesedett ételmaradék.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, napfénytől és fagytól védve tárolandó.

Forgalmazó

Ed. HAAS Hungaria Kft.
9024 Győr, Táncsics Mihály utca 19.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Stabilizátor
dinátrium-difoszfát
térfogatnövelőszer
E500(ii) - Nátrium-hidrogén-karbonát
Kukoricakeményítő

Tápérték: 100 g

Energia1671 kJ/393 kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát98.3 g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g

Allergének

Nyomokban tartalmazhat:
Tej
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.