Iványi-Zöldségkert Kft.

Földimogyoró zacskós

400 g
1 490 Ft 3 725 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

40+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: USA,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A földimogyoró az arra érzékenyek számára súlyosan allergizáló hatású, légzészavarokat okozhat, sőt, anafilaxiás sokkot, életveszélyes állapotot is előidézhet. 

Sose fogyasszon olyan magokat, amelynek akár csak a külső héja is penészes! A rossz, szakszerűtlen feldolgozás és tárolás következtében kialakult penész ugyanis aflatoxint tartalmaz, amely daganatkeltő hatású, különösen a májra veszélyes.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Ez a világ második legnépszerűbb olajnövénye. A legnagyobb területen, és mennyiségben Kínában, Indiában és az USA-ban termelik. Nagyon magas mértékben, 40-50% olajat is tartalmaz, de 25-30% a tiszta fehérjetartalma is. 

Felhasználás

Az apró, finom pörkölt mag vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Összetevőinek fele az értékes olaj (benne olajsavglicerid illetve linolsavgliceridészter), emellett pedig jelentős a fehérjetartalma is, ami különösen a vegán, vagy vegetáriánus táplálkozás híveinek nyújthat nagy segítséget, az állati eredetű fehérjéket helyettesítve. 

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.