Narancs, lédig

kb. 250 g

kb

 328 Ft 1 299 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

2000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Spanyolország, Görögország, Dél-Afrika,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A 'Valencia' narancs az egyik legkedveltebb citrusféle, a friss narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. Gazdag C-vitaminban, de még számos jótékony hatással rendelkezik ez a gyümölcs. Tele van fitonutriensekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezeknek köszönhetően a rendszeres narancsfogyasztás támogathatja a szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, antioxidánsai segíthet megelőzni bizonyos krónikus, illetve daganatos betegségeket. Magas rost és víz tartalma jó hatással van emésztésünkre is

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A narancs Dél-Kelet Ázsiából származik, ie. 2500-ben már megtalálták nyomait Kínában. Valószínűleg Nagy Sándor segítségével jutott Európába. Neve a 14. században az arab „narange” szóból terjedt el.  Sok nyelven hívják kínai almának.

Felhasználása

  • citrusos lekvárként
  • húsok ízesítésére
  • gyümölcssalátába
  • limonádékhoz
  • sütemények díszítésére
  • héjával illatosíthatunk is

Termelői információ

Narancs, kiváló minőség

A sevillai narancsfát a rómaiak honosították, akik utazásaiknak köszönhetően telepítették be a városba. Földünk egyedi adottságai miatt a sevillai narancs minőségben és ízben referens, a szakértők szerint a legjobb Spanyolországban (a valenciai exportőrök ezért vásárolnak narancsot Sevillából).Növekedésünk oka a mai napig a narancs volt. Évente 6 hónapon keresztül több mint 10 fajtát kínálunk. Minden évszak legjobb fajtáit választottuk ki, hogy megőrizzük minőségi színvonalunkat. Legkorábbi fajtánk a Fukumoto (Early Navel), ezt követi a Navelinas, Navel, Navelate, Navel Foyos, Newhall, Salustianas, Lanelates és Ultralates (Navel Powell és Chislett).

Hogyan gyűjtünk be?

A begyűjtés a gyümölcs egyik legfontosabb folyamata, a jó gyűjtés jobb terméket jelent. Emiatt minden, az Iberhanse-hoz köthető gyártó alaposan és szenvedéllyel teszi meg ezt a lépést. Annak megállapításához, hogy a termések mikor érettek, megfigyelik a színüket, és lágyan megnyomják, hogy megbizonyosodjanak a gyümölcs állagáról. A nap első kora reggeli órái a legjobbak a citrusfélék és csonthéjasok begyűjtésére, elkerülve a szélsőséges hőmérsékleteket. Nagyon fontos, hogy ne pihentessük a gyümölcsöt, mert a tartósítás során rothadás léphet fel.

Tárolás

száraz, hűvös és sötét helyen tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.