Bio Banán, érett, -egy fürt a minimum rendelési egység

kb 0,84 kg
BIO
kb 628 Ft 749 Ft/kg
Származási ország: Dél-Afrika,

A banán bár magas cukortartalommal rendelkezik, javasolt a gyakori fogyasztása. Olyan értékes és természetes anyagokat tartalmaz mint a kalcium és a kálium. Emellett A és B vitaminokat is rejt magában. Könnyen eltelít, ezért edzés előtt vagy után tökéletes választás. 

Érdekessége

A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik!

Felhasználás

Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet. pelyhet, chipset is készítenek belöle. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér. 

Banánkenyér / 4 adag

Hozzávalók:

  • 22 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 3 közepes db banán
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)
  2. A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.
  4. 180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.

Tárolás

14-16 C° között tárolandó.

Forgalmazó

Compagnie Fruitiere Hungary Kft.
2360 Gyál, Gorcsev István utca 7. H. ép.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.