Gyermelyi

Gyermelyi 8 tojásos Csipet

250 g
649 Ft 2 596 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

A csipet egy tökéletes nyújtott tészta, melyet levesekhez ajánlunk. Jó állagú, „harapós”, alaktartó tészta. Kedves, parányi, vidám formája miatt a gyermekek egyszerűen imádják.

Leírás
Csipet tészta.

Termékinformáció
Ajánljuk az erdei gombaleves csirkemájjal fogás mellé.

Hozzávalók
80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet, 250 g csirkemáj, 100 g vegyes erdei gomba, 80 g póréhagyma, 1 db sárgarépa, 0,5 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors.

Elkészítése

  1. A megtisztított csirkemájat forrázd le, majd mosd le, és darabold.
  2. Tisztítsd meg, és mosd meg a zöldségeket és a gombát. A hagymát vágd gorombára, a sárgarépát vágd négyfelé, majd szeletekre. A gombákat szeleteld.
  3. Olajon futtatsd meg a sárgarépát, majd tedd rá a hagymát, keverd el, és add hozzá a májat. Sózd, borsozd, 1 percig pirítsd össze.
  4. Engedd fel alaplével vagy vízzel. Amikor forr, tedd bele a gombát és a petrezselymet. Rövid ideig kíméletesen főzd össze.
  5. Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adj hozzá.

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tésztaipari búzaliszt
friss tyúktojás

Tápérték: 100 g

Energia1668 kJ/393 kCal
Zsír3.6 g
amelyből telített zsírsavak1 g
Szénhidrát76 g
amelyből cukor1 g
Fehérje15 g
0.29 g
Élelmi rost g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.