Gyermelyi 4 tojásos Dörzstarhonya

500 g
 1 049 Ft 2 098 Ft/kg
Származási ország: Magyarország,

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

Ez a házias formájú és ízvilágú, laza szerkezetű tészta rendkívül sokoldalú. Ugyanúgy alkalmas szaftos ételek mellé, mint egytálételekhez. Sőt, csipetként használva gulyás-, vagy bableves betétjeként is megállja a helyét!

Leírás
Dörzstarhonya.

Termékinformáció
Ajánljuk a babos húsos tarhonya fogás mellé.

Hozzávalók
25 dkg Gyermelyi 4 tojásos dörzstarhonya, 60 dkg marha lábszár, vagy comb, 0.5 dl olaj, 1 fej hagyma, 20 dkg főtt fekete bab, 15 dkg színes paprika, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg tisztított kockázott paradicsom konzerv, 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem, só, erős paprika.

Elkészítése

  1. Tisztítsd meg, és mosd meg a zöldségeket. A megmosott húst vágd kockákra. Olajon pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát, és tedd bele a húst. Ameddig a hús el nem veszíti nyers színét, kevergesd, pirítsd.
  2. Kevés vizet önts alá, sózd, tegyél rá erős paprikát, és letakarva 80 percig párold hústól függően, amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul, ha szükséges, közben pótold a vizet.
  3. A tarhonyát kevés olajon pirítsd aranysárgára, és öntsd fel 1 liter vízzel. Sózd, kis lángon párold letakarva, majd amikor beitta a vizet, zárd el alatta a lángot és pihentesd.
  4. A paprikákat vágd össze kockákra, tedd rá a húsra, tedd bele a megtisztított, zúzott fokhagymát és a paradicsomkonzervet is. Ha kell, önts hozzá egy kevés vizet és ismét letakarva párold.
  5. Amikor a hús puha, tedd bele a főtt babot és a félretett tarhonyát. Kis lángon 10 percet párold össze, ha szükséges, ízesítsd még.
  6. Tálalás előtt keverd bele a petrezselymet, majd szedd tányérra.

Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.

Használat
Tízszeres mennyiségű, forrásban lévő sós, kevés olajat tartalmazó vízben főzzük.

Tárolás
Száraz, napsütéstől védett helyen tárolandó.

Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.