Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

White asparagus

500 g
Premium qualityFresh from the farmJust harvested
HUF 2,899 HUF 5,798 /kg

Delivery within 90 minutes

80+ customers buy regularly

Country: Hungary,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

A spárga a tavasz kedvence, és szerencsére egyre többen ismerik és készítenek belőle különféle finomságokat. A szezonja április végétől júniusig tart, érdemes mindenféle formában kipróbálni, mert amellett, hogy nagyon finom, szinte alig van benne kalória, vitamin viszont annál több.

A fehér spárga színe azért fehér, mert nem éri fény, ugyanis földtöltésekben nő. Az, hogy milyen színe lesz a spárgának, függ a növényt érő fénymennyiségtől, illetve attól, hogy melyik növekedési stádiumban szedik le. Ami a földfelszín alatt növekszik, fehér színű lesz, de amint kinő és fény éri, bezöldül.

A spárgakrémleves fehér spárgából az igazi! 

*A kép illusztráció.

Érdekessége

"Viszonylag kevésbé ismert tavaszi zöldségünk a spárga vagy aszparágusz, népi nevén a csirág. Nyugat-Európában, főleg Németországban nagy kultusza van a növény fogyasztásának, hazai népszerűsége ezzel szemben méltánytalanul kicsi, pedig Magyarország spárgatermesztő nagyhatalomnak számít. Ebből következik, hogy a hazai termés legnagyobb része Németországban és Ausztriában talál vevőre. Tény, hogy nem éppen olcsó zöldségről van szó, viszont koraisága, fogyasztásának kedvező élettani hatásai (vizelethajtó hatású, sok A, B1, B2, C, E-vitamint és folsavat tartalmaz) miatt mindenképpen ajánlott a menübe illeszteni, amikor szezonja van." (*1 forrás: nébih)

Felhasználás

A fehér spárgát csak főzve fogyaszthatjuk. A fehér spárga íze lágyabb, enyhébb ízvilágú, mint a zöld spárgáé, de az előkészítése bonyolultabb, mert minden esetben pucolni kell. A növény legízletesebb része a csúcsa. Ezt egy késsel vágjuk le a csúcs alatt maximum egy centiméterrel, és tegyük félre. A megmaradt szár két végét fogjuk meg, és óvatosan hajlítsuk meg. Az alapján fog eltörni, hogy melyik a frissebb és melyik a keményebb rész: a csúcshoz közelebbi oldal a zsengébb, a másik fele a fásabb. Ez utóbbi részt alaposan meg kell pucolni, de szezon vége felé már nem is használható, annyira fás. A többi részt elég vékonyabban hámozni.

A spárgát fogyaszthatjuk levesek részeként, illetve sütve vagy párolva köretként is.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forrás

https://portal.nebih.gov.hu/-/a-sparga

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.

1106 Budapest Jászberényi út 45

Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.