Schär

Schär Mix B Gluténmentes kenyérliszt

1 kg
2 149 Ft 2 149 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

70+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Schär Mix B Gluténmentes kenyérliszt

Kora reggel van, és épp úton vagy, hogy beszerezz egy pár friss bucit meg kenyeret a pékségből...na de várjunk csak egy percet! Ezek az idők véget értek! A Schär Mix B - Bread-Mix gluténmentes lisztkeverékkel mostantól a TE konyhád a pékség! Ilyen egyszerű: vegyél egy kicsit ebből az egyben laktózmentes lisztből, keverj hozzá élesztőt meg vizet, majd egy csipetnyi sót és dolgozd össze az egészet.

Jól olvasod, tényleg ennyi a dolgod: a keverés a legfontosabb! Formálj belőle kedved szerint bucikat, tekercseket, gyakorlatilag bármit, amihez épp kedved van. Biztosan meg leszel elégedve az eredménnyel: egy szép, aranybarna kérget, puha fehér belsőt, és egy jó adagnyi egészséges rostot is kapsz a lisztmixben található lencselisztnek és rizslisztnek köszönhetően! Meglátod, a gluténmentes házi kenyér, ami ebből kisül még másnap is olyan lesz, mintha frissen sütötték volna a pékségben!

Készíts belőle szögletes kenyeret!

Hozzávalók
50 dkg Schär Bread-Mix, 10 g szárított vagy 15 g friss élesztő, 500 ml langyos víz, 6 g olaj, 1 teáskanál só.

Elkészítése

  1. Egy tálban keverd össze a Schär Mix-Pan lisztet a szárított élesztővel, és add hozzá a vizet. Ha friss élesztőt használsz, vízben feloldva öntsd bele a lisztbe.
  2. Keverd össze a tésztát műanyag kanállal, add hozzá a sót, majd apránként az olajat is.
  3. Dagaszd a tésztát körülbelül 8-10 percig, hogy az állaga egyneművé váljon (elektromos dagasztópálcával közepes sebességfokozaton az időtartam 4-5 percre csökken).
  4. Töltsd a tésztát kiolajozott és kilisztezett szögletes sütőformába, és simítsd le a tetejét. A formát takard le nedves ruhával, és meleg helyen keleszd a tésztát a kétszeresére (kb. 30 perc alatt).
  5. A sütő aljára tegyél vízzel teli hőálló edényt, és melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A kenyér felszínét kend be felvert tojással, tejjel vagy olajjal, hogy aranybarna kéreg képződjön rajta.
  6. Körülbelül 50 percig süsd a kenyeret. Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját. A kész kenyeret vedd ki a formából, és rácson hagyd kihűlni.

Termelői információ

A Schärnél nagyon komolyan veszik felelősségüket a gluténmentes termékek szállításával kapcsolatban, hiszen tudják, hogy a gluténmentes diéta az íz mellett bizalom kérdése is. A legmagasabb minőség, biztonság és fenntarthatóság teljesítésének ígérete már jóval a gyártási szakasz előtt kezdődik. Onnan indul, mikor megkezdik a kutatásokat a legjobb vetőmagok, valamint a gluténmentes gabonafélék szigorúan ellenőrzött termesztésével kapcsolatban. Büszkék saját gabonatermesztésükre képzett, igazolt Schär-szerződéses gazdák irányítása alatt, akik termékeik legfontosabb nyersanyagaival látják el őket. Ezáltal teljesen biztosak lehetnek abban, hogy minden egyes elem egyedülálló forrásból származik a vetéstől és betakarítástól a feldolgozásig és a késztermékig. 

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

Asix Distribution Kft.
1095-Budapest, Soroksári út 160.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

E464 - Hidroxipropil-metil-cellulóz
rizsszirup
Élesztő

Tápérték: 100 g

Energia1461 kJ/345 kCal
Zsír1.1 g
amelyből telített zsírsavak0.3 g
Szénhidrát77 g
amelyből cukor4 g
Fehérje3.7 g
1 g
Élelmi rost6.1 g

Allergének

Csillagfürt
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.