• Kedves Kiflisek! A kormány átmenetileg árstopot vezetett be egyes alapvető élelmiszerek esetében az alábbiak szerint, december 31-ig meghosszabbítva: www.kifli.hu/targy/arstop

Petrezselyemzöld csomós

26 g
Frissen szedett
 369 Ft 14 192 Ft/kg
Származási ország: Magyarország,

A petrezselyem zöldjét sokféleképpen felhasználjuk, a petrezselyem gyökerét gyakran levesekbe főzik, melyet fehérrépának is neveznek.Ez a fűszer- és gyógynövény a zellerfélék családjába tartozik. C-, E- vitaminban valamint ásványi sókban gazdag, vasttartalma is kiemelkedő. Enyhe vizelethajtó hatású, támogatja az egészséges veseműködést.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszernövény, mára azonban az egész világon elterjedt.

Felhasználás

Az édes ételek, desszertek kivételével gyakorlatilag mindenhez használhatjuk. Nagyon fontos, hogy a petrezselyem zöldjét ne főzzük, mert elveszti vitamintartalmát. Apróra vágva a kész ételekhez adjuk hozzá. Ha a sütésre előkészített kacsát, libát, csirkét a hasüregében bedörzsöljük apróra vágott petrezselyemmel a sokak által kellemetlennek tartott szagokat eltünteti. Jó szívvel ajánlható a pikáns ételek díszítéséhez is.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.