Étkezési paprika

kb 110 g
kb 120 Ft 1 090 Ft/kg
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Étkezési paprika. 

Érdekessége

Dél-és Közép-Amerikában őshonos zöldség, rengeteg fajtája létezik. A paprika, latin nevén Capsicum annuum a burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona a paradicsomnak, burgonyának is. Magyarországon a XVI. századtól ismerik, a hazai termesztők fűszernövényként a hosszú, hegyes típust tették világszerte ismertté.

Termelő információ

A paprikáz a Bács-Zöldért Zrt. termeli. Amely több mint 65 éve kereskedelmi és szolgáltató vállalat, saját és integrált zöldség-gyümölcs termesztéssel. Hagyományos kertészeti ismereteket kombinálják a legmodernebb mezőgazdaság tudományi eredményekkel, így értékes és minőségi frissáru készül. A céljuk, hogy a fogyasztókhoz kedvező áron, magas minőségű friss zöldséget és gyümölcsöt tudjanak eljuttatni.

Felhasználás

A magyar gasztronómia egyik kedvenc zöldség­e. Fogyasztd nyersen vagy főzve és olyan spe­ciális ételekbe mint a lecsó vagy a töltött paprika. Feldolgozva - savanyítva önmagában, vagy egyéb zöld­ségfélékkel is jó választás. Vitaminokban és a karotinoidokban gazdag, C vitamin tartalma jelentős ezért igen jótékony.

Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal

Hozzávalók / 4 adag

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg kolbász (1 nagy szál)
  • 0.5 kg vöröshagyma
  • 2 kg paprika
  • 1 közepes db hegyes erős paprika
  • 1 kg paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot kockázzuk.
  2. A kolbászt karikázzuk, a szalonnát lapocskákra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékba tesszük a szalonnát és a kolbászt. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kolbász roppanós lesz, és míg a szalonna üveges nem lesz. Szűrőkanállal eltávolítjuk őket.
  4. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük míg enyhén üveges lesz. Hozzáadjuk a paprikákat, és kb. 10 percig főzzük, míg kicsit összeesik. Akkor mehet rá a felkockázott paradicsom, só-bors, majd időnként a lábost megrázogatva 15-20 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik, de még nem szószos.
  5. Ha kész, visszaöntjük bele a kolbászt és a szalonnát, majd még egyet rottyantunk rjta, és azonnal tálaljuk.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Bács-Zöldért zrt. 6000
Kecskemét, Borbás tanya 10


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.