Zsabi gomba

Zsabi gomba - Őszi erdei gomba válogatás - fagyasztott

500 g
Termelői
3 990 Ft 7 980 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,

Zsabi gomba - Őszi erdei gomba válogatás - fagyasztott

Őszi erdei gomba válogatás – a szezonban megtalálható számos erdei gombákból tevődik össze. Ez a csomag fantasztikus színes palettán mutatja be, hogy hazánkban milyen gomba fajok találhatóak meg.

A fagyasztott gombák és fagyasztott erdei gombák forgalma az utóbbi években jelentősen nőtt, köszönhetően annak, hogy a gyorsfagyasztással történő gombatartósítás technológiai lehetőségei az is jelentősen gyarapodtak. A fagyasztás egyszerűségében, korszerűségében, a gombák táplálkozási és egyéb értékeinek megőrzésében, az így tartósított készítmények gyors és változatos felhasználhatóságában igen sok előny rejlik a többi tartósítási móddal szemben. A gyorsfagyasztott gombákat soha nem szabad teljesen kiolvasztani.

A gombákat  gyorsfagyasztás előtt ecsettel tisztítják, vízhez egyetlen darab sem ér, ennek köszönhetően kiolvasztás után nem lesz belőlük vizes massza. Így az élvezeti értéke is a frisshez hasonló marad.

Termelői információ

"Erdei gombák első kézből gomba-szakellenőrtől!" Zsabojedov Pjotr Petrovics NÉBIH által regisztrált gomba-szakellenőrtől.

Vállalkozásukat közel kilenc éve indították. Hobbinak indult az erdei gombák gyűjtése, de mára már annyira kinőtték magukat, hogy számos étteremmel dolgoznak együtt, köztük Michelin csillagosokkal is, Budapesten és vidéken.

Termékeiket különös gonddal válogatják és fagyasztják. Fontos számukra, hogy a vásárló a kiolvasztás után is minőségi erdei gombákból készítse el kedvenc ételeit!

Felhasználás

Erdei gomba válogatásból gomba fasírt, krémleves, pirított gomba, rizottó is elkészíthető, de akár pizzák feltéte is lehet.

Elég, ha 10-15 perc állás után félfagyosan, folyó vízzel átmossuk a gombát, vagy az erdei gombát. A fagyasztott gombák főzési, sütési ideje kevesebb, mint a friss gombáké, általában a harmada. A gyártók tájékoztató információit érdemes követni, ezek szerint általában 10-30 percig kell főzni a fagyasztott gombákat.

Használat

-18°C-on vagy alacsonyabb hőmérsékleten fagyasztva tárolandó.

Tárolás

Felengedtetés után, visszafagyasztani tilos!

Forgalmazó

Supp.li Kft.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

erdei gomba

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g