Kalamata

Kalamata Balzsamecet Krém

250 g
1 899 Ft 7 596 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Görögország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Balzsamecet krém

A balzsamecet (aceto balsamico) eredetileg egy Olaszországból származó ecet, mely mára világszinten elterjedt a konyhákban. Az eredeti, tradicionális balzsamecet az olasz Trebbiano fehér szőlő levéből készített redukció, melyet már a középkorban is használtak ételek ízesítésére.

A tradicionális recept szerint a frissen szüretelt fehér szőlő levét főzik vissza a 30%-ára, így először egy koncentrált mustot kapnak. Ezután egy lassú erjesztési folyamat következtében koncentrálják az aromákat, végül az összetett ízeket egy fahordós érleléssel fokozzák tovább. A végeredmény egy édeskés, sűrű folyadék.

Egyetlen balzsamecetet sem lehet értékesíteni a 12 éves érlelés előtt. A frissen besűrített must először egy nagy hordóba kerül, majd minden évben egyre kisebbe, miközben elindul a hordók utántöltési folyamata: a legidősebb hordót feltöltik az eggyel fiatalabb hordóból, majd azt is az annál fiatalabból és így tovább. Ez a folyamat a solera. A hosszú fahordós érlelés miatt kiemelkedően fontos szerepet kap a fa típusa és minősége is.

Felhasználási javaslat

Egy csodás felhasználási módja, ha pl. frissen sült bacon-be csavart datolyát ízesítünk vele, de lazachoz is kiválóan illik. Érdemes kipróbálni halakhoz: még a sütés közben öntsünk a halra egy kevés balzsamecet krémet, így az karamellizálódik és egy édeskés, ízletes, új ízt kapunk.

Termelői információ

A Hellas-Invest Kft. 2008-ban alakult a tulajdonosok görög származásából eredően, eredeti görög élelmiszerek magyarországi forgalmazásával. Az általuk képviselt görög gyártók minőségi alapanyagokból, a szigorú élelmiszer biztonsági követelményeknek megfelelve készítik a hamisíthatatlan tradicionális görög ételeket. Mára már nem csak görög, hanem spanyol, olasz, mexikói és thai gyártók kiváló termékeit is forgalmazzák.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Hellas-Invest Kft.
2045 Törökbálint
Raktárvárosi út. DEPO, II-es kapu


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

víz
Balzsamecet34 %
Balzsamecet
Tartósítószer
kálium-metabiszulfit
Cukor
Színezék
szulfitos-ammóniás karamell
Stabilizátor
E415 - Xantángumi
Tartósítószer
Kálium-szorbát

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.