Naturmind

Naturmind tápiókagyöngy

500 g
1 199 Ft 2 398 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Naturmind tápiókagyöngy

A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.

A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.

Termékinformáció

A tápiókapuding elkészítéséhez először áztasd be 10-15 percre vízbe vagy növényi tejbe a tápiókagyöngyöt, majd tetszés szerint ízesítve lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10-15 perc). Kis tálakba kanalazva hagyd kihűlni.

Termelői információ

A Biorganik gyártó Naturmind márkaneve alatt a nem ökológiai gazdálkodásból származó termékeket forgalmazzák. A Biorganik céget 2001-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a vegán, egészség- és környezettudatos életmód iránt érdeklődők, valamint az élelmiszer-intoleranciával vagy -allergiával rendelkezők igényeit kiszolgálják. Így lettek Magyarország első vegán elköteleződésű élelmiszer-, mosó- és tisztítószer-kereskedelmi cége. Az alapító tulajdonosok is a vegán életmódot követik, termékeiket ők maguk is fogyasztják, használják. Elkötelezett hívei a tisztán növényi táplálkozásnak. Éppen ezért egyik termékük sem tartalmaz semmilyen állati összetevőt, tejet, tojást és nem kapcsolódnak hozzájuk állatkísérletek.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Forgalmazó

Biorganik Online Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 47.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tápiókakeményítő

Tápérték: 100 g

Energia1516 kJ/356 kCal
Zsír0.1 g
amelyből telített zsírsavak0.03 g
Szénhidrát88.4 g
amelyből cukor0 g
Fehérje0.56 g
0.03 g
Élelmi rost g