BioPont

BIO rozsliszt, teljesőrlésű

1 kg
BIO
769 Ft 769 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? Íme a válaszok!

A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről.

Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot?

rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. KalciumB1-vitamin, E-vitaminvasmangánkáliummagnéziumkalciumfoszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak.

Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad!

Jellemzők

  • Ökológiai gazdálkodásból származó összetevőkből készülnek.
  • A termékek 100 %-osan növényi eredetűek, mentesek mindennemű szintetikus anyagtól, tartósítószerektől, színezőanyagoktól.
  • A cégnél törekszenek a magyar alapanyagok felhasználására is.

Leírás

Bio teljes kiőrlésű rozsliszt.

Termékinformáció

A rozslisztet elsősorban kenyérsütéshez ajánljuk. A belőle sütött kenyér héja sötétebb, illetve tésztája tömörebb lesz, mint a búzakenyéré. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel!

Termelői információ

A Biopont Kft. Magyarország piacvezető bioélelmiszer-gyártó és forgalmazó vállalata. Az 1997-ben alakult cég elsődleges célja, hogy termékeivel teljesebbé tegye fogyasztói életét, segítse az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a környezetbarát szemlélet minél szélesebb körben történő megismerését. A folyamatosan bővülő termékkínálatban ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó bio- és reformélelmiszerek találhatóak meg, több mint 20 féle termékcsoportban.

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

Biopont Kft.
H-2451 Ercsi
Biopont utca 1.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

teljesőrlésű rozsliszt

Tápérték: 100 g

Energia1410 kJ/333 kCal
Zsír1.6 g
amelyből telített zsírsavak0.4 g
Szénhidrát65 g
amelyből cukor5.2 g
Fehérje11 g
0.03 g
Élelmi rost7.2 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.